Invertiran 20 milions d'euros en la planta de Biomassa d'Albons

Els promotors calculen que la instal·lació donarà feina a més de cent persones

El director adjunt de Rebrot Albons, Carles Vilaseca, va participar en la taula rodona sobre el canvi de model energètic, en què va explicar el projecte que tenen a Albons. Està previst construir-hi una planta de biomassa que aprofiti la fusta dels fruiters i altres arbres, sobretot els pollancres. Vinculada amb la instal·lació, però, hi hauria una planta de producció de pèl·lets, el combustible per a calderes de biomassa.

Vilaseca va parlar de l'oportunitat de futur citant un estudi de la Universitat de Girona que assegura que hi ha un potencial energètic amb biomassa que equival al d'una central nuclear. La planta de biomassa, que tindrà entre cinc i sis megawatts de potència, estarà situada a l'entorn de la depuradora d'aigües residuals de l'Escala, en una zona d'equipaments. L'empresa va agrair la col·laboració de l'Ajuntament, el qual dóna suport al projecte.

Miniparcs de Gamesa

En la mateixa taula rodona va participar Cayo Fabra, gerent de Gamesa a Catalunya. Fabra va explicar que el fet que els miniparcs eòlics que projecta a l'Alt Empordà s'hagin de connectar a la subestació de la línia de 400kV de Santa Llogaia d'Àlguema feia que com a mínim el projecte hagués d'arribar als 250kW de potència. Segons Fabra, amb la previsió que a la comarca hi haurà més parcs eòlics –sigui al corredor de l'N-II o a l'Albera– ja no caldria arribar a aquesta potència i, per tant, el projecte de miniparcs eòlics seria viable amb menys molins.

A banda d'aquests dos projectes concrets, ahir també es va convenir que cal evitar la burocràcia que allarga la tramitació de projectes d'energies renovables. També es va apuntar l'oportunitat que dóna aquest sector per a la creació de llocs de treball i que cal buscar complicitats entre el sector agrari i les energies renovables, segons va concloure Bartomeu Compte, secretari general de CCOO a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.