Infraestructures i serveis

Més pàrquings de franc a Figueres per poder compensar

L’increment de places de pagament fa que es busquin espais gratuïts nous

El camp del Far s’habilitarà aviat

Les bosses d’aparcament gratuït a Figueres s’hauran incrementat considerablement a final d’any, en una estratègia de l’executiu local de la ciutat que busca compensar l’augment de places de pagament a la ciutat, que arribaran a ser-ne 1.424 quan es posi en servei la gran zona urbana per a residents (verda) al voltant de la Creu de la Mà, amb l’habilitació de noves bosses d’aparcament gratuïtes.

El nombre de places gratuïtes repartides en set bosses diferents serà superior a les 800. La més gran de totes és el gran aparcament que es generarà a l’antic camp de futbol del carrer del Far d’Empordà. Aquest espai, que pertany a l’Asil Vilallonga, passarà a convertir-se en l’aparcament gratuït més gran de Figueres, segons ha explicat recentment l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip.

A l’antic camp de futbol del carrer del Far, els serveis tècnics de l’Ajuntament de Figueres calculen que podria generar unes 350 places. L’aparcament de la carretera de Llançà, que a partir del 7 de maig s’acabarà de condicionar, permet aparcar més de 150 cotxes. Habilitats (o a punt de ser-ho) només aquest any 2018 hi ha l’aparcament del solar del carrer Migdia, que té 53 places, les 100 que es generaran en la presó vella i la vintena que també es podran habilitar a l’espai on hi ha els barracons de l’antic segon CAP. Les bosses d’aparcament gratuït de Figueres generades abans de l’any 2012 són al parc de les Aigües, on hi ha unes 170 places, a la zona dels Fossos (un centenar) i al sector del Turó Baix (una cinquantena).

“Aquest aparcament és una de les necessitats que els comerciants ens fan veure que es genera amb la política de mobilitat que tendeix a la pacificació successiva de la zona centre”, va apuntar l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que va explicar també que l’acord era complet amb l’Asil Vilallonga, el propietari del terreny. “Els agraïm moltíssim la disponibilitat i que hàgim pogut arribar a l’entesa per fer un lloguer. Ara que la carretera de Roses està desdoblada, permetrà aquest aparcament, el que serà molt bo per a aquells visitants de la ciutat que entrin des d’aquest vessant i també per a aquells treballadors que venen a la feina des de pobles del costat de Figueres per l’est.”

Felip també va fer notar la importància de compensar amb aparcament lliure i gratuït la pèrdua de places de franc motivada per la creació, pròximament, de noves places de zona verda i també de blava en determinats llocs del centre de la ciutat: “La pacificació de carrers comporta la millora de qualitat de qualitat de vida dels veïns que viuen al centre i per als vianants. Ara, la pèrdua de places es veurà compensada.”

El pàrquing dissuasiu de la carretera de Llançà a Figueres començarà l’última fase de remodelació el dia 7 d’abril, malgrat que aquesta setmana s’havien de començar els treballs del sector més a ponent, l’espai que era inicialment privat i que l’Ajuntament va comprar fa uns mesos. Davant el plantejament tècnic que els treballs començarien aquesta mateixa setmana, l’alcaldessa, Marta Felip, va decidir ajornar-los fins al dia 7 d’abril, l’endemà dels focs que tancaran les Fires i Festes de la Santa Creu, la festa major de la ciutat.

LA XIFRA

835
places gratuïtes
hi haurà a les set bosses d’aparcament gratuït a Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona