Infraestructures i serveis

municipal

serveis

Residència d’estudiants per ajudar a revitalitzar el nucli antic d’Olot

L’alcalde avança que estan en contacte amb la iniciativa privada per fer-la possible

El PSC demana la reobertura de la de la Torre Malagrida

El barri vell d’Olot és un espai radiografiat ara amb la participació ciutadana en el marc del pla integral d’actuació municipal (PIAM) i la creació d’una residència d’estudiants a la zona és un dels aspectes que formaran part de l’anàlisi de les propostes d’intervenció. Ho va anunciar ahir l’alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), en el marc del debat d’una moció que va presentar el grup socialista per reclamar a la Generalitat que reobri la residència d’estudiants de la Torre Malagrida.

Jaume Mir (PSC) va defensar la reobertura de la residència de la Torre Malagrida, sense renunciar a estudiar altres alternatives, motiu pel qual va deixar la moció sobre la taula. “Ara, només hi ha oferta privada a 360 euros i només entre setmana, un preu menys viable que el que paguen en altres residències gironines”, va dir. “La Garrotxa té una formació professional molt potent i àmplia i molts dels cicles són referents a les comarques gironines i properes. Això atrau alumnat forà i se’ls ha de poder donar allotjament amb garanties”, va dir.

Josep Berga (PDeCAT) va afirmar que és un servei que li cal a la ciutat, però ni la Torre Malagrida ni l’establiment hoteler que ofereix el servei ara no són les millors solucions. Va recordar que han trobat una solució parcial amb els ajuts públics de 100 euros per acollir estudiants en pisos. Segons ell, la petició topa amb la plena ocupació de la Torre Malagrida pel servei d’alberg públic, pels usuaris del programa Vacances en Família i pel camp d’aprenentatge de la Garrotxa. L’alcalde va avançar que mantenen reunions amb inversors o empreses que poden ajudar a definir i a posar en marxa una residència al centre.

Xavier Garcia (Olot en Comú) va alertar que no és suficient reobrir la residència de la Torre Malagrida i va apostar per la suma de petites solucions. Anna Descalç (CUP) va demanar amb quines característiques es reobriria. I Josep Quintana (ERC) va apostar per reactivar la residència com a camí més fàcil per aconseguir-ho.

LA XIFRA

72
places
de pernoctació té, en l’actualitat, l’edifici públic de la Torre Malagrida del passeig de Barcelona.

Lluís Rubió fa efectiva la renúncia

El ple va acceptar la renúncia al càrrec del regidor de la CUP Lluís Rubió, que plega per motius estrictament personals. Serà substituït per Raül Massanella, que ahir ja era a la zona de públic de la sala de plens. Massanella és un conegut activista cultural i polític, impulsor del moviment independentista Estelada 2014 i exregidor per la plataforma Alternativa per la Garrotxa, ara ja desapareguda. Els portaveus de la resta de grups municipals van dirigir paraules d’agraïment al regidor sortint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona