Infraestructures i serveis

judicial

subministrament d'aigua

Sorea defensa que ha de prestar servei a la Bisbal “per llei”

L’empresa anuncia que ha dut al jutjat la rescissió del contracte aprovada pel ple

L’empresa Sorea, concessionària de l’abastament d’aigua a la Bisbal d’Empordà, justifica que continuï prestant el servei després de la rescissió aprovada políticament en el ple el maig passat perquè hi està “obligada per llei”. De fet, fins que l’Ajuntament no decideixi si convoca un altre concurs per trobar nou concessionari o bé si municipalitza el servei, és Sorea qui haurà de continuar fent-se’n càrrec. I respecte a la rescissió, després que el municipi desestimés les al·legacions de l’empresa, Sorea també ha recorregut contra la rescissió del contracte feta pel ple a través d’un contenciós administratiu davant els tribunals.

Sorea, doncs, està pendent ara que el jutge resolgui el recurs i dictamini si la rescissió –arran d’un informe no vinculant de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que qüestionava la validesa de la pròrroga aprovada el 2010 per 20 anys fins al 2030– s’ajusta o no a llei.

Si el jutge acaba atorgant la raó a l’empresa, Sorea estaria facultada per continuar prestant el servei fins al final de la pròrroga, o bé reclamar una indemnització al municipi per danys i perjudicis i el lucre cessant, en cas que es mantingués la intenció de trencar el contracte. Si, per contra, el jutjat avalés la decisió de l’Ajuntament i la nul·litat de la pròrroga, Sorea només estaria obligada a donar aigua fins que no hi hagi un nou gestor –sigui privat o bé públic– que assumeixi la prestació d’un servei essencial, de primera necessitat i interès públic per als abonats bisbalencs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona