Infraestructures i serveis

Fan pagar per unes obres no executades, a Santa Coloma

L’Ajuntament reserva 52.400 euros per indemnitzar una empresa pels treballs a l’Arxiu Comarcal de la Selva

La societat no va trepitjar l’edifici, però la primera adjudicatària li havia delegat feina

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha d’indemnitzar una empresa constructora per uns treballs que no va arribar a fer a l’edifici de l’Arxiu Comarcal de la Selva, inaugurat el març del 2015. El consistori ha fet una reserva de 52.417 euros del pressupost municipal via modificació de crèdit per pagar a la societat Selufer Konstru SL, de Pallejà (Vallès Oriental).

El jutjat número 4 d’Arenys de Mar havia dictaminat que l’Ajuntament havia de pagar 102.760 euros a la constructora, però va estimar parcialment el recurs de l’Ajuntament, que ara hauria de pagar-ne 52.417. L’alcalde, Joan Martí (ERC), manifesta que esgotaran la via judicial.

Selufer era una empresa subcontractada per Incunart, la primera adjudicatària de la construcció de l’edifici. Però Incunart va presentar fallida, i la demandant va presentar recurs contra l’empresa principal i contra el consistori perquè se la rescabalés per no haver pogut executar la feina. Els empleats de Selufer no van arribar a trepitjar Santa Coloma.

La Generalitat va fer una inversió de 2,2 milions d’euros a l’edifici de l’Arxiu Comarcal de la Selva, però va ser l’Ajuntament de Santa Coloma l’administració encarregada del procés de licitació i adjudicació de les obres. Martí explica que és el primer cop que el consistori ha de pagar per unes obres no executades.

Obres des del 2008

Les obres van començar el 2008 i es van adjudicar inicialment a Incunart SA, que va fer fallida el 2009. Llavors la construcció es va interrompre un any, recordava l’exalcalde colomenc Antoni Solà, el juliol del 2014. La segona empresa que s’havia presentat al concurs s’havia dissolt, i va caldre recórrer a la tercera de la llista, Argon Informática, de Figueres, per fer finalment les obres. L’Arxiu es va estrenar el 2015, una dècada després que el consistori cedís els terrenys a la Generalitat.

LA XIFRA

10
anys
va durar el procés de construcció de l’Arxiu Comarcal de la Selva, inaugurat el 21 de març del 2015


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona