Infraestructures i serveis

Tecnologia

Rescats marítims a distància

Una empresa de Berga serà la primera de l’Estat de comercialitzar drons submarins

L’aparell és capaç de buscar tota mena d’objectes per sota aigua fins a 30 metres de profunditat i evita posar en risc vides humanes

Berga comença a ser un punt clau del mapa del món dels drons. L’empresa berguedana DroneCAM.cat s’està consagrant com una referència a l’Estat espanyol, tant en la fabricació com en la comercialització o la formació. A més, un dels seus socis, Xavi Vidal, assegura que el negoci va a més.

La nova idea de l’empresa ha estat començar a comercialitzar els drons submarins per tot l’Estat. Aquests dispositius, que són fabricats a Europa i els pot pilotar qualsevol persona sense necessitat de cap tipus de permís, són un producte insòlit en el mercat espanyol. La idea de DroneCAM.cat ha causat un impacte tan important entre els amants dels drons que aquesta setmana l’empresa ha ocupat l’estand principal de la fira Expodrónica de Saragossa, la mostra de drons més important del país. “Hi portem l’aparell més innovador del moment”, explica Xavi Vidal.

El dron submarí disposa d’una càmera d’alta definició 4k, dos llums potents per il·luminar en situacions de foscor i un sonar que permet navegar a uns 30 metres de profunditat aproximadament.

Encarat a la seguretat

Les forces i cossos de seguretat d’arreu de l’Estat són una oportunitat per a DroneCAM.cat. Segons Xavi Vidal, el dron submarí està encarat a la seva feina i permet “realitzar recerques submarines sense posar en perill les persones”. Per això, DroneCAM.cat considera que els principals compradors de l’aparell seran precisament els cossos de seguretat del país, i ja ha posat en marxa sessions de formació per a agents de policia i de rescat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona