Cubelles construirà amb el FEIL un pavelló esportiu cultural compartit amb una escola

La construcció d'un pavelló esportiu i cultural és l'aposta més destacada del govern municipal de Cubelles per a la propera convocatòria del fons estatal d'inversió local (FEIL), que deixarà 1.431.666,00 euros al municipi. L'Ajuntament preveu que el nou pavelló sigui compartit amb l'escola Charlie Rivel, que reivindica un gimnàs des de l'any 1996, atès que no disposa d'un espai tancat amb condicions perquè els alumnes practiquin esport al centre.

L'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero (PSC), destaca que el nou equipament donarà resposta a «una reivindicació de fa molts anys de la comunitat educativa d'aquest centre» i a la «falta d'espais culturals» que té el municipi.

El projecte, que s'està redactant, preveu la construcció d'una pista de 400 metres quadrats. En cas de rebre la subvenció, la construcció es farà al terreny de titularitat municipal situat al carrer Nou, al costat del menjador del CEIP Charlie Rivel.

El govern local (PSC, CiU i ERC) aposta perquè l'equipament sigui d'ús escolar en horari lectiu, però que, fora d'aquest, es pugui utilitzar per a activitats esportives i culturals, tant per part de l'Ajuntament com de col·lectius que ho sol·licitin, com ja passa en altres sales escolars del municipi.

Tot i que els diferents governs de Cubelles dels últims anys han reconegut la necessitat urgent que l'escola Charlie Rivel disposés de l'equipament, la construcció del gimnàs s'ha anat endarrerint any rere any; l'últim retard va ser el 2006, quan l'Ajuntament ja disposava d'un projecte que havia de fer-se realitat el setembre del 2007, però que finalment tampoc no va veure la llum.

Mancances esportives

D'altra banda, l'Ajuntament de Cubelles ja disposa del mapa d'instal·lacions esportives municipals (MIEM), un document que permet determinar les necessitats i complementar les establertes com a bàsiques per a tot Catalunya pel que fa a la pràctica esportiva. El MIEM, elaborat per l'empresa Nxsport Consulting, ha constatat que la principal mancança de Cubelles és una piscina coberta, per a la qual caldrà fer una reserva de sòl aprofitant la revisió del pla general, segons l'equip de govern. El mapa d'instal·lacions esportives també posa de manifest que l'envelliment del pavelló exigeix una remodelació que el posi al dia en matèria d'accessibilitat i seguretat, a més d'una actualització tècnica.

Ara, el municipi té pendents dos projectes esportius; un d'aquests és un pavelló que està construït a mitges, després que l'empresa encarregada de les obres les aturés per falta de pagament d'una segona empresa a la qual l'Ajuntament va adjudicar el projecte. Aquesta mateixa empresa era l'encarregada de construir un complex esportiu hoteler, un gran projecte que incloïa una piscina coberta entre altres equipaments, i que de moment no s'ha pogut posar en marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.