Infraestructures

Els paradistes adrianencs renuncien al nou mercat per començar de zero

Reclamen l'extinció del plec de condicions i que se'n negociï un de nou amb millors condicions

Han encetat converses amb els grups de l'oposició

Els concessionaris del mercat municipal de Sant Adrià han iniciat contactes amb les forces polítiques de l'oposició municipal per mirar de redreçar la situació creada a partir de la seva renúncia a ocupar una parada al nou edifici del mercat. Tot i que són conscients que la renúncia que van fer a títol individual tots ells els en deixa fora, la seva voluntat és continuar treballant per aconseguir l'extinció de l'actual plec de condicions i que se'n faci un de nou amb millors condicions econòmiques i més flexible pel que fa als terminis de pagament. “No volem plegar perquè això significaria la pèrdua de més de cinquanta llocs de treball a Sant Adrià”, explica el president de la Junta de Concessionaris, Damián León.

Els concessionaris van demanar a l'anterior govern municipal més flexibilitat a l'hora d'afrontar el pagament del 30% del total que havien d'abonar el 6 de juny. Com que no els ho van concedir, van decidir tirar endavant la renúncia per assegurar-se el retorn del 30% que ja havien abonat en cas que no s'arribi a cap acord. Es queixen del fet que el preu del metre quadrat sigui de 3.300 euros, quan a nous mercats de l'entorn, com ara els de Sants i el Ninot, a Barcelona, i els colomencs del Fondo i Sagarra, se s'han pagat entre 1.300 i 1.700.

Ara estan esperançats que amb la nova situació oberta a l'Ajuntament, on el PSC governa en solitari i en minoria, els partits de l'oposició puguin forçar un escenari diferent. “Som conscients que amb la nostra renúncia ens n'hem quedat fora i no volem interferir en les seves decisions, però els hem manifestat la nostra voluntat de continuar endavant si canvien les condicions”, expliquen els concessionaris, que aquesta setmana s'han reunit amb representants de Sant Adrià en Comú, MES, ERC, CiU i C's. Ara esperen poder continuar treballant a l'envelat provisional fins que es resolgui el cas.

LA XIFRA

30%
del preu total de les noves parades
és el que havien d'abonar els concessionaris per anar al nou mercat.

Mercadona té previst obrir el 3 de setembre

El supermercat de la firma Mercadona situat a la planta superior del nou mercat té previst obrir portes el pròxim 3 de setembre, que és la data que van pactar amb els responsables municipals. Els concessionaris de les parades admeten que, si es redrecen les negociacions i finalment ocupen el nou mercat, serà “complicat” que les parades puguin estar a punt per inaugurar-les el mateix dia que s'obri el supermercat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona