Lleida rebrà 8 milions en projectes subvencionats amb fons FEDER

Els projectes de les comarques de Lleida seleccionats per al fons FEDER 2007-2013 destinats al foment de la innovació, el desenvolupament empresarial i l'economia del coneixement suposaran una inversió de 8 milions d'euros.

Segons que ha informat la corporació provincial, les actuacions presentades pel conseller de Governació, Jordi Ausàs, a Lleida són fruit del conveni de col·laboració per a la co-gestió i co-decisió del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) signat entre el Departament de Governació i les diputacions catalanes.

Aquest conveni té com a principal objectiu realitzar una gestió més específica i concreta a les necessitats de cada territori i, a la vegada, afavorir l'impuls de projectes d'innovació i desenvolupament econòmic a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, amb una dotació complementària del 25% per part de la Diputació.

El president de la Diputació ilerdenc, Jaume Gilabert, ha afirmat que els projectes seleccionats ajudaran a crear nous llocs de treball i a dinamitzar les comarques lleidatanes.

Gilabert ha recordat la importància d'aquestes subvencions per a l'equilibri territorial i ha assenyalat que són una aposta clara per ajudar els emprenedors.

Un total d'11 actuacions de diferents municipis de les comarques de Lleida han estat seleccionades amb 3,9 milions d'euros del FEDER.

Aquestes actuacions corresponen a l'Eix 1 del Programa Operatiu de Catalunya Feder 2007-2013, que té com objectius el desenvolupament de l'economia del coneixement, la innovació i el desenvolupament empresarial.

Aquestes onze actuacions suposaran una inversió total de 7,9 milions d'euros, dels quals el Departament de Governació, a través del fons FEDER, finança 3,9 milions (el 50%), la Diputació de Lleida 1,9 milions (el 25%) i l'altre 25% restant va amb càrrec als ens locals responsables dels projectes.

Entre les actuacions finançades amb fons Feder figura l'edifici TIP-CPD del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida o la construcció i posada en marxa d'un Centre d'Empreses Innovadores a Cervera, Solsona, Val d'Aran, Balaguer, Pallars Sobirà i Tremp.

També han estat seleccionats els projectes de construcció i posada en marxa d'una xarxa de centres d'empreses innovadores a Les Borges Blanques, la incubadora d'Empreses d'Innovació Agrometal·lúrgica de Bell-lloc d'Urgell, el Centre Tecnològic de l'Alt Pirineu i la creació del Centre d'Assessorament Empresarial i promoció Econòmica del Pont de Suert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona