Infraestructures

política municipal

Clam unànime dels partits polítics de Valls a l'Estat perquè acabi l'autovia

Presenten una moció en què reclamen de manera urgent la reparació dels danys provocats a les finques a causa de la paralització de les obres

Les cinc forces polítiques amb representació a l'Ajuntament de Valls –CiU, el PSC, la CUP, ERC i el PP– s'han posicionat unànimement per reclamar al govern espanyol la finalització de les obres de construcció de l'autovia A-27 entre Tarragona, Valls i Montblanc. En la sessió plenària d'ahir es va aprovar una moció en què exigeixen a l'Estat que “concreti públicament el calendari d'execució del projecte” i “procedeixi de manera urgent a la reparació dels danys provocats a les finques a causa de la paralització i abandonament de les obres”. El document insta el govern espanyol a “fer efectius els pagaments de les indemnitzacions corresponents”.

Factures impagades

D'altra banda, l'Ajuntament de Valls va acordar ahir l'aprovació de reconeixement extrajudicial de crèdit per poder pagar factures a proveïdors per un import de 281.000 euros, dels quals un 65% corresponen a factures a la companyia de subministrament elèctric i un 30% a pagaments subsidiaris per esfondraments i danys que s'han produït a la via pública. Aquest capítol va generar força polèmica i l'oposició va criticar el govern convergent per la deixadesa en el control de “factures del mes d'abril que no havien entrat al registre fins al juliol i no s'havien pagat”, va dir Gerard Nogués, regidor de la CUP.

La moció presentada per ERC i la CUP perquè l'estelada onegés al balcó de l'ajuntament en solitari el dia 11 de setembre no va prosperar perquè es va produir un empat històric amb set vots favorables, set de contraris i set abstencions, ja que cada partit va donar llibertat de vot als seus regidors.

En el capítol de preguntes, la CUP i el PP van insistir que els regidors amb representació en altres administracions renunciïn a cobrar les assistències de 400 euros a cada reunió i ple, però Martí Barberà, responsable de l'àrea de Serveis Interns, els va confirmar que la remuneració per assistències continuarà sent la que ja es va aprovar en el ple anterior.

Els convergents no van respondre sobre la clausura de la piscina del Vilar, que no ha estat comunicada a la ciutadania, i sobre contractació de Jordi Bertran, càrrec de confiança que tutelarà el Museu Casteller.

Protesta avui per les expropiacions

Unió de Pagesos ha convocat avui diferents actes de protesta perquè el Ministeri de Foment faci efectiu el pagament als més de dos mil pagesos a qui van ser expropiats els terrenys per poder fer el projecte inconclús de l'autovia A-27. A les comarques tarragonines la protesta es farà a dos quarts de dotze, entre Puigdelfí i Perafort a la zona de l'N-240 que enllaça amb la TV-2231. Unió de Pagesos també ha convocat actes de protesta a Girona, Barcelona i Lleida, per expropiacions impagades d'altres projectes. D'altra banda, el deute del Ministeri de Foment segons la base de mutus acords signats, dels interessos de demora i sentències judicials, sense comptar els expedients pendents de resolució, a les finques afectades per aquestes obres supera els 30 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona