El Vallès Occidental millora l'estat dels camins forestals

L'objectiu és que s'hi pugui accedir més bé si es produeixen incendis

El Vallès Occidental veurà arranjats en els pròxims dies 91 quilòmetres de camins forestals de vint municipis diferents –tots menys Ripollet, Badia del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda–, on s'habilitaran set punts d'aigua i es faran 39 actuacions, entre les quals s'inclouen la construcció i adequació de passos de riera, l'eixamplament de punts angostos i el sanejament de cunetes. Tot plegat, per millorar l'accessibilitat i assegurar el pas dels bombers en cas d'incendi, així com per assegurar l'evacuació dels visitants dels boscos i dels residents en les nombroses masies de la comarca.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ja va portar a terme una primera fase d'arranjament de camins els anys 2006 i 2007, per valor d'uns 860.000 euros, que van suposar l'adequació de 218 quilòmetres i la instal·lació de cinc punts d'aigua. En aquesta ocasió, la inversió és de 673.576 euros, que s'han finançat gràcies al suport de la Generalitat a través del pla únic d'obres i serveis (PUOSC) i dels ajuntaments de la comarca.

La presentació de la segona fase es va fer a Sant Quirze del Vallès, en l'anomenat camí dels Monjos. En aquesta zona hi va haver un important incendi l'any 1994, tot i que l'última gran catàstrofe a causa del foc al Vallès Occidental va ser a les proximitats de Sant Llorenç Savall, el 2003.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.