Infraestructures

Infraestructures

Gelida tindrà l'any que ve l'accés sud de l'AP-7 que reclama des de fa 40 anys

L'alcalde, Lluís Valls, celebra la creació del peatge sud, que serà bonificat pel govern perquè enfortirà la relació amb l'Alt Penedès

El 1972 l'obertura dels accessos de l'autopista AP-7 va ser celebrada pels veïns de Gelida, Sant Sadurní d'Anoia i Vilafranca del Penedès perquè connectava l'Alt Penedès de manera directa a un dels principals corredors de comunicació i solucionava, així, un dels greus problemes que tenia la comarca. Tot i així, la millora de la mobilitat no era total: els accessos de Sant Sadurní d'Anoia i Gelida només miraven cap a la capital catalana i per dirigir-se cap a Tarragona calia fer un tomb per carreteres locals abans d'incorporar-se a la via ràpida. No va ser fins a l'any 2001 que el ministre Francisco Álvarez Cascos va cedir a les pressions de Sant Sadurní d'Anoia i va inaugurar l'accés sud per poder donar sortida als camions dels polígons industrials de la capital del cava que anaven en direcció al port de Tarragona. Quan el ministre va tallar la cinta, l'alcalde de Gelida d'aleshores, Lluís Valls (PSC), es va queixar del greuge que tenia el municipi, i t ot i els intents del ministre de fer creure que els gelidencs també en sortirien beneficiats, va reclamar en públic el mateix tracte que per al seu veí. El canvi del sistema de peatges de l'autopista AP-7 que eliminarà entre finals d'aquest any i principis del que ve l'àrea de Martorell i crearà peatges als accessos a cada entrada ha permès finalment, després de 40 anys, aconseguir que el poble tingui accés cap a Tarragona. Les obres es troben ja en la seva recta final i es preveu que l'accés s'obri a principis de l'any que ve, un cop s'acabin també totes les obres als altres peatges, segons explica Abertis.

La notícia és doblement positiva per al municipi perquè, a més, el govern ha aprovat fa poc bonificar el tram entre Gelida i Sant Sadurní d'Anoia per garantir els mateixos drets que tenen els usuaris del tram Sant Sadurní i Vilafranca del Penedès, gratuït des que Álvarez Cascos va inaugurar el tram a la capital del cava. L'alcalde actual, Lluís Valls (PSC, es mostra satisfet no només per haver aconseguit finalment que es resolgui “el greuge que tenia el municipi” sinó també perquè el govern hagi aprovat la bonificació del tram per als veïns. “L'important també és que a partir d'ara s'eliminen els obstacles perquè la gent vingui a Gelida”, conclou. Fins ara el municipi, situat a tocar del límit del Baix Llobregat, ho tenia molt més fàcil per anar a Martorell que a Vilafranca del Penedès, la capital de la seva comarca. Ara la gent ja no haurà de “carregar-se de paciència”, tal com diu l'alcalde, i haver de fer 11 quilòmetres de revolts entre Sant Sadurní d'Anoia i el poble. A partir de l'any que ve, Gelida ja podrà començar a mirar en direcció a Sant Sadurní d'Anoia i Vilafranca amb uns altres ulls.

LA FRASE

Per anar a Gelida calia carregar-se de paciència. Ara s'eliminaran tots els obstacles
Lluís Valls
Alcalde (PSC) de Gelida

LA DATA

2011
Es preveu que el tram s'obri a principis d'any
un cop es canviï el sistema de cobrament del peatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona