opinió. Josep M. Vila d'Abadal. Alcalde de Vic

Amb Bracons, Vic i Olot es retroben

Osona i la Garrotxa han estat dues comarques històricament molt unides, una relació que s'havia anat perdent en els darrers 150 anys. La posada en funcionament del nou eix Vic-Olot suposa recuperar moltes de les relacions perdudes i obrir la porta a tot un ventall de noves col·laboracions en diferents àmbits, com ara l'empresarial, el comercial i l'universitari, per posar només alguns exemples.

De dues ciutats de la Catalunya interior, Vic i Olot, de mitja muntanya, com m'agrada situar-les, en poden néixer moltes i interessants propostes de treball conjunt que ens beneficiïn mútuament i que ens facin créixer com a capitals. Es tracta de sumar esforços i de distanciar-nos de tota la malla de ciutats de la corona metropolitana. Volem marcar un estil diferent, un estil de les ciutats amb una llarga història, ben arrelades al territori i amb una gran personalitat; de les capitals de comarca emprenedores, dinàmiques, que no volen quedar absorbides en una gran massa globalitzada marcada per la forta personalitat de Barcelona.

Com a alcalde de Vic m'esforço, juntament amb els altres alcaldes i alcaldesses, per crear aquesta xarxa de ciutats de la Catalunya interior i busco la manera de desenvolupar projectes que puguem desplegar per beneficiar-nos mútuament. Vic i Olot ja treballem conjuntament i ja tenim enfilades algunes propostes en l'àmbit universitari, lligades a la Universitat de Vic.

Estem d'enhorabona perquè retrobem una vella tradició que de ben segur molts dels nostres avis ens havien explicat. Una relació de quan encara s'anava a peu o en carro i que es va perdre amb la construcció de carreteres adequades per a la circulació de vehicles. Vic i Olot s'acosten. Cal que tots ens felicitem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona