Infraestructures i serveis

Puigneró creu que l’Estat hauria de demanar perdó per “l’espoli” dels peatges

“Avui hem conegut de boca de la ministra la dimensió d’aquest espoli: 752 milions d’euros anuals”, assenyala el vicepresident del govern

El també conseller de Polítiques Digitals i Territori anuncia que demà plantarà demà la ministra de Transports a la inauguració de l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7 “com a protesta”

El vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha assegurat aquest dimarts que l’Estat espanyol hauria de demanar perdó per “l’espoli” de 50 anys de peatges a les autopistes de Catalunya.

“Celebrem la fi dels peatges i compartim l’alegria, però avui no venim a donar gràcies a l’Estat. És l’Estat qui hauria de demanar-nos perdó per l’espoli de 50 anys sense construir cap alternativa ni pràcticament cap autovia gratuïta a Catalunya”, ha denunciat Puigneró des del peatge de la Roca de l’AP-7 en el moment que s’han començat a aixecar les barreres dels peatges.

En aquest sentit, ha assenyalat que “avui hem conegut de boca de la ministra la dimensió d’aquest espoli: 752 milions d’euros anuals”, en al·lusió a la xifra que la ministra espanyola de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha estimat que s’estalviaran els catalans sense els peatges de l’AP-7 i l’AP-2. Puigneró ha denunciat que aquest “espoli” de l’Estat ha estat finançat pels contribuents catalans i ha afectat a la competitivitat de les empreses i de l’economia catalana.

Tenint en compte 2aquest espoli”, Puigneró ha reclamat al govern central que de manera “immediata” traspassi a la Generalitat les autopistes que són de la seva titularitat i que, al mateix temps, es rescati els peatges que encara existeixen a les vies d’alta capacitat de Catalunya, igual que es va fer amb les radials de Madrid.

“El rescat de les radials de Madrid va costar 3.000 milions d’euros. Els nostres peatges no arribarien ni a la meitat”, ha dit.

Puigneró ha anunciat que demà dimecres plantarà la ministra espanyola de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i no assistirà “com a protesta” a la inauguració de l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona