Infraestructures i serveis

Infraestructures

Abertis proposa 45.000 € per als acomiadaments dels peatges

La plantilla d’Acesa i Invicat votarà avui la proposta final que ha fet Abertis per als 348 treballadors que seran acomiadats com a conseqüència de l’acabament de les concessions de les autopistes AP-7, AP-2, C-32 i C-33. L’empresa ofereix una indemnització equivalent a l’acomiadament improcedent, de 45 dies per any fins al 2012 i 33 a partir d’aquesta data. En qualsevol cas podrà ser inferior a 45.000 euros. Els treballadors dels peatges amb una antiguitat mínima de 12 anys rebran a més 7.500 euros per la pèrdua de l’expectativa d’indemnització per jubilació. Tots mantindran l’assegurança mèdica durant els 12 mesos següents a l’ERO i també els familiars inclosos, tot i que en aquest cas es descomptarà de la liquidació la quantitat de la prima de l’assegurança dels familiars.

Es crearà una borsa de treball a diverses empreses del grup fins al 31 de març del 2024, de manera que el personal acomiadat tindrà dret preferent de contractació si Abertis assumeix la gestió del nou model de pagament per a les vies d’altes prestacions que el govern espanyol ha anunciat que vol posar en marxa a partir del 2024. Per atenuar les conseqüències de l’acomiadament col·lectiu, els treballadors rebran formació durant nou mesos per afavorir la seva reinserció laboral. I s’ha pactat un conveni especial de cotització per als més grans de 55 anys. Els sindicats CCOO i UGT han assenyalat que la proposta final de l’empresa compta amb una valoració positiva dels representants dels treballadors, que l’han de validar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona