Infraestructures i serveis

L’aeroport de Girona tanca el primer trimestre de l’any amb una caiguda del 97,6% dels passatgers

Durant el mes de març han passat per la terminal de Vilobí d’Onyar 711 persones

L’aeroport de Girona ha tancat el primer trimestre de l’any amb una caiguda del 97,6% dels passatgers respecte els primers tres mesos de l’any passat.

Entre el gener i el març d’aquest any només s’han registrat 2.037 passatgers. Al mes de març hi han passat 711 persones, un 94,7% menys en comparació amb el mateix mes de l’any passat.

El nombre d’operacions és major que l’any passat, amb una crescuda del 56,5% entre enlairaments i aterratges (806 moviments). No obstant això, els vols comercials han suposat només 111 moviments, un 53,4% menys que durant el març de 2020.

Per altra banda, el nombre de passatgers en vols comercials ha estat de només 443 persones, mentre que al març de l’any passat n’eren 12.228 (un 96,4% menys).

El nombre de passatgers internacionals també segueix en caiguda lliure a causa de les restriccions per mobilitat. Durant el mes de març només hi han passat 103 passatgers internacionals, un 99,2% menys que l’any passat.

Per contra, el volum de passatgers espanyols ha crescut de forma exponencial i en aquest últim mes 346 persones de l’Estat han trepitjat la terminal gironina.

Aquest increment es deu, conjuntament a l’augment d’operacions, al nombre de vols de proves que fan algunes escoles d’aviació. De fet, la majoria de passatgers que han aterrat a Girona tenien havien sortit del mateix aeroport o bé del de Sabadell.

El portal d’estadístiques d’Aena també indica que l’Aeroclub Barcelona-Sabadell ha fet 209 operacions d’enlairament i aterratge durant el mes de març a les pistes de Vilobí d’Onyar.

Pel que fa a les mercaderies, durant aquest març s’han transportat 1.890 kg, que representa un 92,4% menys que l’any passat, però un 27,3% més que al març de 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona