Infraestructures i serveis

En marxa la comissió que ha d’impulsar el nou Trueta

Representants del Departament de Salut i dels ajuntaments de Salt i Girona formen la comissió de seguiment que facilitarà la coordinació dels tràmits urbanístics del futur campus de Salut

El Departament de Salut i els ajuntaments de Girona i Salt van constituir ahir a la tarda la comissió paritària de seguiment per la implantació del nou campus de salut a la regió sanitària de Girona, on s’inclou el nou hospital Josep Trueta. Segons Salut, la comissió té la funció de facilitar la gestió conjunta entre les administracions i coordinar els tràmits urbanístics necessaris amb l’objectiu de promoure la transformació del nou centre hospitalari. En aquesta reunió constitutiva també es va nomenar un equip de treball tècnic urbanístic liderat des de la regió sanitària de Girona.

La comissió de seguiment va ser presidida per la consellera de Salut, Alba Vergés, i integrada pel director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, i el gerent territorial del CatSalut a Girona, Miquel Carreras. En representació dels ajuntaments, hi van ser l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora Eva Palau, i també l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, i el regidor Àlex Barceló.

L’equip de treball tècnic s’encarregarà de fer el seguiment dels tràmits urbanístics de cada ens implicat i d’agrupar les necessitats de tots els actors participants. També haurà de dur a terme l’anàlisi urbanística sobre la ubicació de les diferents necessitats del campus sanitari i la cessió dels terrenys a favor del Departament de Salut.

Està previst que, per dur a terme aquestes tasques, es facin un mínim de sis reunions anuals ordinàries. L’equip de treball tècnic està format pel delegat territorial del Departament de Salut a Girona, Miquel Carreras; el director de Sector Girona Nord, Josep Carreras; el director territorial a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló; els arquitectes municipals dels ajuntaments de Girona i Salt, Pep Solà i Andrea Llusent; i els caps de la divisió de Recursos Físics del CatSalut, Martí Ballart, i del Servei Territorial d’Urbanisme a Girona, Jordi Domènech.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, es va mostrar ahir satisfet i va considerar que la comissió facilitarà la coordinació “per fer realitat el nou Trueta i el campus de salut de la regió sanitària que s’aixecaran a l’entorn de l’hospital Santa Caterina, al sector sud de Salt, al límit amb el terme de Girona”. Viñas hi va afegir: “Continuem avançant per resoldre la reivindicació històrica de la demarcació, dels gironins i gironines, per disposar d’un nou hospital Josep Trueta que cobreixi les necessitats assistencials del territori i, juntament amb el campus de salut, convertir tot el clúster en un referent en un àmbit nacional”.

LA FRASE

Continuem avançant per resoldre la reivindicació històrica de la demarcació
Jordi Viñas
alcalde de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona