Infraestructures i serveis

L’aeroport perd un 91% de passatgers el 2020

Només 172.213 visitants van passar per les instal·lacions de Vilobí

L’aeroport de Girona ha tancat l’any amb només 172.213 passatgers, una xifra que suposa una caiguda d’un 91% respecte de l’any anterior, el 2019, quan es va tancar amb 1.933.049 passatgers. La pandèmia i la consegüent reducció de vols arreu del planeta no ha estat aliena a l’aeroport de Vilobí d’Onyar, que ha registrat des del març fins al desembre caigudes mensuals en el nombre de passatgers. De fet, només al febrer –just abans de l’esclat de la pandèmia– va registrar números positius, amb 35.090 passatgers –un 2,6% més que el 2019–. I, tot i que a l’agost per la infraestructura van passar fins a 37.565 passatgers, aquesta xifra era un 87% més baixa que la d’un any enrere. Aquest desembre, i encara sense vols regulars operant, només 1.092 viatgers han passat per l’aeroport, un 97,1% menys que en el mateix mes del 2019.

En aquest mateix sentit, el nombre d’operacions també ha disminuït, de manera que al desembre han aterrat o s’han enlairat 719 avions, cosa que representa un descens d’un 26,2%. En l’acumulat de l’any, el nombre d’operacions ha estat de 9.991, un 45,3% menys.

El transport de mercaderies és l’única nota positiva del balanç de l’any, perquè continua en augment. Al llarg del 2020 se n’han transportat 327.105 quilos, un 318,1% més dels que es van transportar l’any anterior, i això situa l’aeroport de Girona com el que més ha augmentat a l’Estat en aquest àmbit. Un increment que també es reflecteix en les xifres del desembre, amb 21.907 quilos transportats, un creixement d’un 150,7%.

Tot just començat el 2021, la tònica es manté igual, ja que les restriccions arreu d’Europa fa que les companyies aèries no hagin programat res fins d’aquí a uns mesos. Així, per exemple, Ryanair no ofereix cap vol fins a l’abril des de l’aeroport de Girona. Ara per ara, a l’aeroport només hi arriba algun xàrter d’equips esportius, vols de càrrega i vols privats. A banda de Ryanair, la resta d’aerolínies que operen en aquest aeroport tampoc no preveuen rutes a curt termini. Els efectes de la pandèmia i les restriccions de cada país, doncs, encara es continuaran notant uns mesos en tots els aeroports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona