Infraestructures i serveis

Avancen a l’octubre el final del pont nou sobre el riu Tordera

La Generalitat refà la connexió entre Blanes i Malgrat per carretera

Calvet visita les obres de la dessalinitzadora

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va visitar ahir les obres reconstrucció del nou pont sobre la Tordera que uneix per carretera Blanes i Malgrat de Mar, al límit de les comarques de la Selva i el Maresme. Calvet va anunciar que el final del pont nou serà possible dos mesos abans del que s’havia dit, a l’octubre en lloc del desembre.

El temporal Glòria del mes de gener va destrossar el pont entre Blanes i Malgrat i el pont ferroviari entre els dos municipis, que Adif està reparant. Reparar el pont viari costarà 5,3 milions d’euros. Per l’antiga estructura passaven diàriament uns 8.000 vehicles.

Amplada de 12 metres

Situat al mateix punt on hi havia l’anterior pont, tindrà una longitud de prop de 220 metres i una amplada mínima de 12 metres. L’Ajuntament de Blanes destaca que la infraestructura guanyarà per tant en amplada, perquè puguin passar-hi dos vehicles còmodament amb dos carrils de tres metres i mig cadascun, incorporarà un carril bici i una vorera de tres metres. D’altra banda, també s’ha dimensionat perquè pugui resistir les futures crescudes del riu que, tal com va assenyalar ahir al matí el conseller Calvet, els estralls del canvi climàtic provocaran en el futur.

El conseller de Territori i Sostenibilitat va explicar que el pont és una “obra d’emergència” i per això no s’ha aturat malgrat la declaració de l’estat d’alarma. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa (ERC), agraeix el “compromís” que ha agafat el govern per construir una infraestructura “clau” per a la mobilitat de la Selva marítima i l’Alt Maresme.

Adif, al desembre

Qui no podrà reduir els terminis inicialment establerts és Adif, que és l’encarregada de posar les infraestructures necessàries per a la circulació dels trens i que repara el pont viari. “Ara estem pendent d’allò que no és competència nostra o de la Generalitat i sembla que Adif no podrà avançar-se”, va afirmar Canosa, segons diu l’ACN. El pont ferroviari s’hauria d’acabar al desembre.

Calvet, acompanyat del director d’Aigües Ter Llobregat (ATL), Josep Andreu Clariana, també va visitar les obres d’emergència per reparar la captació d’aigua marina de la dessalinitzadora del riu Tordera, al mateix terme de Blanes. El conseller va destacar: “Es tracta d’una actuació que forma part de l’obra pública orientada a l’agenda verda, la qual cosa és important per afrontar noves emergències”. Així, va insistir que “una circularització d’una matèria primera tan important com és l’aigua ens ajudarà a tenir un país més preparat”.

Calvet va explicar que la reparació de la dessalinitzadora, també malmesa pel Glòria al gener, és “complexa. Encara quedarà obra perquè està en un espai natural i hi farem una obra d’escullera i revegetació que la farà més integrada i utilitzable des del punt de vista cívic”, informa el govern.

LA XIFRA

8.000
vehicles
passaven per la carretera entre Blanes i Malgrat de Mar, ara interrompuda pel trencament del pont.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona