Els pisos protegits del Pla de Montgat seran més petits però n'hi haurà més

L'Ajuntament de Montgat va donar llum verd al canvi de densitat dels habitatges de protecció pública que s'han de construir a la zona del Pla de Montgat, just a sobre de l'escola bressol municipal. Això significa que es passarà de 30 habitatges amb una superfície mitjana de 100 m² a 37 habitatges amb una superfície mitjana d'uns 80 m². Segons va explicar l'alcalde del municipi, Jordi Ràmia (PSC), aquest canvi de densitat és degut a una petició que li va fer l'empresa encarregada d'executar l'obra, Veganarcea.

Tot i que l'empresa constructora no va voler fer declaracions sobre els motius d'aquest canvi de densitat, en la proposta d'alcaldia que dóna llum verd a l'operació s'especifica «la necessitat de diversificar la tipologia de l'ús residencial i oferir un producte adequat a les demandes dels diferents segments de la població». En el mateix document també es posa de manifest que «les modificacions que es plantegen a la zona no representen una alteració de l'àmbit on se situen en quedar totalment integrades en el paisatge urbà del barri del Pla de Montgat, i es desenvolupen amb uns paràmetres similars als de la zona urbana de l'entorn». Els 37 pisos que es construiran a la zona podran ser destinats al lloguer o a la venda. Amb aquesta mesura, el canvi de metres quadrats dels pisos també n'abaratirà el preu a qui en vulgui comprar. Per tant, es passarà dels 145.500 euros aproximats que hauria valgut un pis de 100 m² de mitjana en aquesta zona a 116.400 euros aproximats que valdran els nous pisos de 80 m² de mitjana.

L'alcalde de Montgat es va mostrar partidari d'aquesta operació i va manifestar que, «si la gent no està disposada a comprar tan car, és lògic fer-los més petits perquè seran més barats». Tot i això, Ràmia no va poder fixar encara els terminis de la construcció d'aquests pisos protegits i va reconèixer que «fa uns anys que aquesta promoció està pendent».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona