Infraestructures i serveis

Cornellà no vol dependre de l’estany de Banyoles

L’Ajuntament aprova un pla director de l’aigua que preveu la construcció de noves captacions al municipi per tal de ser autosuficients

Aquest any hi haurà un concurs per la concessió del servei

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha enllestit un pla director de l’aigua en què, entre altres mesures, es marca l’objectiu d’incrementar les captacions al municipi per tal de no dependre de l’aigua que prové de l’estany de Banyoles. En èpoques de sequera –explica l’alcalde, Salvador Coll– la insuficiència de les captacions pròpies es fa molt evident. A banda dels habitatges, un factor que influeix molt en el consum és la presència de moltes indústries al municipi, la majoria, situades al polígon de Pont-xetmar. D’altra banda, ara mateix, dos dels pobles que formen el municipi –els veïnats de Corts i de Pujals– s’abasteixen amb Aigües de Banyoles. Es tractaria –hi afegeix Coll– de ser al màxim d’autosuficients o, com a mínim, reduir la factura de l’aigua de l’estany.

El pla –una mena de full de ruta, pensant en un període de deu anys– l’haurà d’assumir l’empresa que guanyi el concurs de la concessió per a la distribució de l’aigua potable, que l’Ajuntament compta convocar aquest any mateix.

A banda de la recerca de noves captacions, el document inclou també l’extensió de la xarxa a veïnats on encara no arriba; inversions en la renovació de canonades i la instal·lació de filtres de carboni per millorar la qualitat de l’aigua.

Els pressupostos de cadascuna d’aquestes inversions no s’han calculat encara, en espera de concretar-los quan s’estableixi la nova concessió.

LA FRASE

Quan hi ha sequera es fa molt evident que els nostres pous són insuficients
Salvador Coll
ALCALDE DE CORNELLÀ DEL TERRI

LA XIFRA

10
anys
és el període que abasta el pla director de l’aigua de Cornellà del Terri.

El gran dipòsit de la comarca

L’estany de Banyoles –un bé comunal dels banyolins–, a través de l’empresa concessionària Aigües de Banyoles, abasteix no només aquesta ciutat de prop de 20.000 habitants i amb una notable activitat industrial, sinó també els sectors urbans dels municipis de Camós i de Porqueres i una part de Cornellà del Terri (els pobles de Corts i de Pujals) i de Fontcoberta (el veïnat de Figueroles). D’altra banda, l’Ajuntament de Palol preveu connectar-se a la xarxa d’Aigües de Banyoles quan, d’aquí a pocs anys, aquesta arribi al veïnat de Santa Maria de Camós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona