Infraestructures i serveis

Les Terres de l’Ebre demanen tenir més trens d’alta velocitat

La plataforma Trens Dignes convoca una protesta per exigir el retorn dels quatre trens ràpids diaris

Des que la nova planificació de serveis ferroviaris va deixar les Terres de l’Ebre amb un sol tren d’alta velocitat, en lloc dels quatre diaris semiràpids que tenien fins ara, la plataforma Trens Dignes ha convocat diverses mobilitzacions per exigir que es reverteixi aquesta decisió. La primera serà el diumenge 19 de gener, a l’estació central de les Terres de l’Ebre, a l’Aldea, a les onze del matí. La plataforma vol aprofitar que la planificació dels nous serveis és provisional fins l’1 de març per pressionar, abans la regulació de les línies no sigui definitiva.

Amb la posada en marxa de la variant ferroviària de Vandellòs a Tarragona, les Terres de l’Ebre han perdut els quatre trens ràpids Euromed que enllaçaven el territori amb Tarragona i Barcelona. I l’únic tren d’alta velocitat que farà aquest recorregut –d’una hora i mitja de durada– sortirà a un quart de set del matí de Tortosa i tornarà a dos quarts de set de la tarda de Barcelona.

Els representants de la plataforma consideren que aquests serveis ferroviaris són “residuals” i lamenten que la Generalitat i el Partit Socialista no n’assumeixin la responsabilitat. Per aquest motiu es proposen aconseguir una proposta de mínims per a les Terres de l’Ebre que inclogui quatre trens diaris per sentit d’alta velocitat, o almenys quatre trens llançadora fins a l’estació del Camp de Tarragona, per enllaçar amb els Avant que venen de Lleida i Saragossa. El seu portaveu, Josep Casadó, va denunciar que aquests trens donaven servei “a la meitat de la població del territori” i va afegir que no són “un territori aïllat” i que per això els calen trens “que vagin cap a Castelló des de Tortosa”. A més, Casadó va demanar als representants polítics de sumar-se a les mobilitzacions i va assegurar que seguiran demanant uns serveis que “responguin a les necessitats del territori”.

LA FRASE

Ho considerem indignant, sembla que literalment se’n fotin, del territori
Josep Casadó
portaveu de la plataforma trens dignes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona