Infraestructures i serveis

Violentes càrregues policials contra els manifestants concentrats a l’aeroport del Prat

Els cossos policials protagonitzen escenes de duresa contra persones pacíficament concentrades amb la intenció de bloquejar les instal·lacions

Aena confirma que s’han suspès 108 dels 1066 vols previstos haurien estat cancel·lats al Prat per les protestes

La policia ha carregat contra els manifestants concentrats als accessos exteriors de l’aeroport del Prat per la forta pressió que els concentrats estaven fent a la línia policial, segons han informat fonts policials.

L’actuació ha buscat evitar el risc que accedissin “violentament” a l’interior de l’aeroport des de la planta 0 de l’aeroport, concretament, a la zona d’aparcament dels taxis. Segons les mateixes fonts, la maniobra ha servit per “guanyar espai i seguretat”. Els Mossos han llençat projectils de foam. A la sortida de l’estació de Renfe de la T2 també s’han produït càrregues.

Al llarg d’aquest dilluns, el SEM ha atès 37 persones, la majoria de les quals a la T-1. Cap d’aquestes ha estat de gravetat, malgrat que quatre dels atesos han hagut de ser traslladats a centres sanitaris. També alguns dels periodistes que cobrien la concentració al Prat han rebut cops de la policia i almenys un periodista de RAC1 ha estat ferit en rebre una pedrada.

Durant la tarda a les xarxes socials han circulat alguns vídeos en què es veien imatges de fum als vestíbuls de l’aeroport. Fonts policials han desmentit l’ús de pots lacrimògens i han acusat els manifestants d’haver disparat diversos extintors contra la línia policial.

Segons fonts d’Aena, un total de 108 dels 1066 vols previstos al Prat s’han hagut de suspendre. Entre els vols hi ha trajectes nacionals, però també vols internacionals a París, Milà, Nàpols o Lisboa.

D’altra banda, Tsunami Democràtic ha publicat un tuit a través del seu Twitter oficial en què anunciava l’intent de col·lapsar els accessos a l’aeroport de Barajas amb vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona