Infraestructures i serveis

Foment millora l’N-II a Tordera i Maçanet

L’Estat invertirà 21,3 milions en un tram que va descartar desdoblar el 2015

El Ministeri de Foment ha iniciat les obres de millora del tram de l’N-II entre Tordera (Maresme) i Maçanet de la Selva (Selva), al límit de les dues comarques. Aquest tram havia de ser desdoblat, però l’Estat, amb el PP en el govern espanyol, ho va descartar el 2015. Les obres, adjudicades per 21,3 milions, començaran amb les actuacions necessàries, com ara el replantejament, reconeixement geotècnic i els serveis afectats.

Cal recordar que el Ministeri de Foment, que havia promès que desdoblaria l’N-II des de l’Alt Empordà fins a la Selva, va descartar aquest tram perquè considerava que la via “havia deixat de tenir funcionalitat dins de la xarxa de carreteres de l’Estat”, després que el 2010 se cedís a la Generalitat l’N-II al Maresme entre Tordera i Montgat.

Aquesta actuació està prevista en el Plan N-II del Ministeri de Foment, dissenyat fonamentalment per millorar la seguretat viària en aquest corredor i en el qual s’han emmarcat també les recents posades en servei dels trams Maçanet de la Selva-Sils i Medinyà-Orriols de la nova autovia A-2.

El desdoblament del tram Sils-Maçanet de l’A-2 va ser inaugurat el 24 de novembre de l’any passat. El ministre de Foment, el socialista José Luis Ábalos, va admetre que les tasques de l’Estat a l’N-II s’havien endarrerit “més del que es mereixia”.

La subdelegació de l’Estat espanyola a Girona explica que les millores del tram de Maçanet a Tordera, de 7,3 quilòmetres, inclouran actuacions com ara la rectificació de revolts per aconseguir un projecte de 80 km/h, la remodelació de les interseccions existents i l’adaptació de les vies i camins de servei per garantir la permeabilitat transversal del traçat i l’accessibilitat als nuclis i les propietats.

Dos viaductes

Al llarg del traçat es construiran dos viaductes nous i dues obres de drenatge singulars, a la riera de Valldemaria i la riera la Torderola.

LA XIFRA

7,3
quilòmetres
fa el tram que millorarà el Ministeri de Foment de l’N-II, que el PP va descartar desdoblar el 2015.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona