Infraestructures i serveis

Ràbia i indignació entre els usuaris de l’R4 per la manca d’inversió de Renfe

L’accident mortal de Castellgalí es produeix només dos mesos i mig després del de Vacarisses, i a tan sols tres estacions de distància

Dos accidents mortals en dos mesos i mig, i a només tres estacions de distància. Els usuaris de la l’R4 de Renfe, que uneix Manresa amb Barcelona, senten “ràbia i indignació” per “la manca d’inversió” que pateix aquesta línia. En declaracions a l’ACN, admeten que els fa por tornar a pujar al tren, però que no tenen més remei per la manca d’infraestructures alternatives que pateix la comarca. És el cas de l’Iman El Kabiri, que cada dia ha d’agafar el tren per anar fins la Universitat Autònoma de Barcelona. “No pots fer-hi res, l’has d’agafar sí o sí”, ha explicat. Aquesta tarda a Manresa hi ha convocada una manifestació per exigir més inversió a la línia R4, i el Consell d’Alcaldes preveu reunir-se de manera extraordinària aquest dimecres per tractar aquesta qüestió.

La línia R4 de Renfe suma un nou capítol, aquest cop mortal, al conjunt de queixes que acumula des de fa dècades. Els usuaris n’estan farts, se senten “indignats i enrabiats” pel que consideren que són “conseqüències de la manca d’inversió en aquesta línia”.

El Carles Prados és un dels 3.000 usuaris que, cada dia laborable, agafa el tren a l’estació de Manresa per anar fins a l’àrea metropolitana. En declaracions a l’ACN, ha explicat que els problemes que pateix aquesta línia són habituals. “Només cal dir que fa més de 100 anys que triguem el mateix per anar de Manresa a Barcelona, una hora i mitja”, ha afegit.

També agafa el tren cada dia l’Iman El Kabiri per anar fins a la Universitat Autònoma de Barcelona. Segons ha explicat, ho fa perquè “no té més remei”, i admet que li fa por després dels últims accidents mortals. El mateix li passa a la Daniela Reyes, qui literalment considera que la línia R4 de Renfe “és una vergonya”.

Per fer notar aquest malestar i per exigir més inversions a la línia, a les set d’aquesta tarda hi ha convocada una manifestació des de la plaça Sant Domènec fins a l’estació de tren, on es preveu que els usuaris celebrin una assemblea per decidir quines mesures de protesta adoptaran per exigir més millores.

També els alcaldes del territori volen posar fil a l’agulla, i aquest dimecres tenen previst celebrar un Consell d’Alcaldes extraordinaris per tractar aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona