Infraestructures i serveis

El càmping Blanc de Blanes, alliberat de pagar la multa

Un jutjat de Girona manté que ha prescrit el termini que tenia l’Ajuntament per reclamar-li 1,3 milions de sanció per una ampliació il·legal

El consistori pot iniciar, però, un altre expedient

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha dictat una resolució que allibera els propietaris del càmping Blanc d’Eivissa de Blanes de pagar la multa per l’ampliació il·legal. La resolució assenyala que ja han passat els sis mesos de temps que tenia l’Ajuntament per reclamar els 1,3 milions d’euros als propietaris de l’establiment.

Tot i així, el jutge dona quinze dies al govern local per tornar a iniciar un expedient sancionador al càmping i d’aquesta manera exigir una altra vegada a l’establiment la multa corresponent. En paral·lel, l’Ajuntament de Blanes ha assegurat que els propietaris del càmping continuen desmuntant la zona afectada i que, a finals de mes, hi haurà una reunió amb la Policia Municipal per veure si queden estructures i com es resol la situació.

El mes de novembre passat, l’Ajuntament de blanes ja va donar una pròrroga de 30 dies –45 dies naturals– als propietaris del càmping Blanc perquè traguessin les instal·lacions muntades en espais de manera irregular. I és que el 60% de la superfície ocupada per aquest càmping estava sobre terreny no urbanitzable. Aquesta pròrroga del novembre arribava després d’haver-los donat diverses instruccions en què es reclamava que retiressin aquestes instal·lacions.

Pròrroga

L’equip de govern, del PSC, va accedir a donar als propietaris del càmping una pròrroga a causa de la complexitat del desmuntatge. Els responsables d’aquesta infraestructura havien demanat tres mesos per retirar les caravanes, autocaravanes, tendes de campanya i ginys remolcats per vehicles, entre altres materials, que tenen a la zona ampliada. Ja en aquell moment, fonts de l’Ajuntament blanenc van avisar-los que, quan expirés el termini fixat, precintarien les instal·lacions il·legals si no les havien retirat.

El 2017 l’Ajuntament de Blanes va multar la societat By Pla, titular del càmping, amb una sanció d’1,3 milions d’euros “per la comissió d’una infracció urbanística molt greu consistent en l’activitat i ús de càmping sense llicència i no legalitzable”. Els responsables del càmping Bella Terra, per la seva banda, també van ser objecte d’una sanció d’1,2 milions d’euros per part de l’Ajuntament.

LA XIFRA

1,3
milions
és l’import de la multa que ha de pagar la propietat del càmping Blanc a l’Ajuntament de Blanes.

Mobilització de campistes

L’anunci de la multa al càmping Blanc d’Eivissa de Blanes va aixecar la protesta de més d’un centenar de campistes. Es van concentrar davant de l’ajuntament per protestar per l’ordre de tancament de l’ampliació il·legal del càmping. En aquest càmping, més de 150 famílies tenen les parcel·les llogades a la zona que s’ha de tancar. Tots van manifestar la seva preocupació. A més, van afirmar que estaven desinformats i que, com a clients, desconeixien la situació. Alguns dels afectats per aquesta situació ja havien abonat la quota anual del lloguer de temporada de la parcel·la que tenien ocupada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona