Infraestructures i serveis

Comencen les obres per posar ascensors a l’estació de Portbou

És una llarga reivindicació del municipi

A més de l’ascensor exterior se n’instal·laran tres més a les andanes

Les màquines han entrat en acció en l’entorn de l’estació de Portbou per unes obres llargament reivindicades al municipi: la instal·lació d’un ascensor per accedir a peu pla a la sala d’atenció dels usuaris des de la zona urbana. En l’actualitat l’únic accés a l’estació és una escala que salva un desnivell de 7,5 metres, gens pràctic per a viatgers amb maletes i encara menys per a la gent gran. “Arriba tard, però estem contents perquè fa molts anys que ho demanem i tenim una població cada cop més envellida que ho necessita”, diu l’alcalde accidental, Trinidad Martínez. La millora no serà immediata, ja que la previsió és que les obres durin uns onze mesos, i ara per ara només s’han fet els primers moviments de terra i arrencada dels arbres al lloc on s’instal·larà l’ascensor exterior.

Aquesta no serà l’única millora: els treballs comportaran també la instal·lació de tres ascensors més a les vies (amb un desnivell d’uns 4,5 m) per donar accés als passos subterranis per anar a les diferents vies sense haver de passar per les escales.

Andanes més altes

L’altra obra que destaca Martínez que també fa temps que es reclama i que es resoldrà amb aquests treballs serà l’aixecament de les andanes fins a una altura convencional de 68 cm per sobre de les vies i en un tram de 200 m (tant pel que fa a les vies dels trens de rodalies com a l’andana que dona servei a la via d’ample internacional). En l’actualitat hi ha un desnivell més important del que és habitual a la resta d’estacions entre l’andana i el tren, que els passatgers han de salvar alçant-se més del compte, amb el perill d’accidents que això representa. Finalment també es preveu col·locar un nou paviment de formigó i bandes d’aproximació per a la identificació de la zona de seguretat a les persones amb discapacitat visual, a l’extrem de les andanes. Adif va adjudicar el juliol passat el conjunt d’aquestes actuacions per un import de 2.813.250 euros, amb l’objectiu d’augmentar “els estàndards d’accessibilitat, confort i seguretat” de les instal·lacions. Martínez recalca la importància de millorar una estació que anys enrere havia estat la principal font d’ocupació i de riquesa del municipi, i que ara, a més d’haver vist la desaparició de bona part del transbord de mercaderies internacionals, també havia quedat envellida per al servei de cara als viatgers.

LA XIFRA

2,8
milions d’euros
costaran les obres que s’inicien a l’estació de Portbou i que duraran 11 mesos.

LA FRASE

Són obres que arriben tard, però estem contents perquè fa molts anys que ho reclamem
Trinidad Martínez
Alcalde accidental de Portbou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona