Mediona condiciona la urbanització de Sant Elies a les subvencions de la Generalitat

L'Ajuntament de Mediona no donarà llum verd a l'inici de les obres de la urbanització Sant Elies si la Generalitat no inclou el sector en les subvencions que la Generalitat ha convocat per a la millora de les urbanitzacions en la fase d'obres. L'alcalde de Mediona, Servand Casas (PSC), ho va explicar ahir després que un comunicat públic donés a conèixer ahir que el darrer ple municipal va donar llum verd al projecte de reparcel·lació i urbanització de Sant Elies.

En el projecte, aprovat amb l'únic vot del PSC i els vots en contra de CiU i el PP, es preveu que l'execució de l'obra, que puja a uns 23 milions d'euros, acabi repercutint només en uns 12 milions d'euros sobre els parcel·listes. Casas va explicar ahir que, després de les converses iniciades pel govern municipal, l'Ajuntament es compromet a invertir 4.720.000 euros i que la Generalitat assumirà gran part dels diners, ja que l'ACA es farà càrrec de la depuradora i s'inclourà la zona en les subvencions per a la millora d'urbanitzacions. Segons va explicar Casas, per una parcel·la mínima s'hauran de pagar uns 14.000 euros. L'alcalde s'ha compromès a no tirar endavant l'execució de l'obra si al final no es concreta la subvenció, «perquè no es pot fer escampar a la gent» amb un preu desorbitat.

Sant Elies, amb problemes d'asfaltatge, llum i clavegueram, té 430 parcel·les, on actualment viuen aproximadament 240 persones. La zona era fins ara una de les urbanitzacions que no reunien totes les qualificacions de zona urbana. El govern espera, si els diners arriben, que es pugui començar el procés per executar el projecte d'aquí a un any i mig.

«L'obra serà de luxe»

CiU explica a través del seu bloc que el projecte que el govern municipal ha triat per a Sant Elies és «de luxe» i diu que, un cop finalitzats el procés de debat i «el serial» de Sant Elies, el grup municipal «espera, i francament desitja, que malgrat que CiU estigui en desacord amb la manera com s'han desenvolupat les coses, tothom pugui fer front a les seves obligacions de pagament i que les obres, si finalment s'acaben executant, converteixin Sant Elies en una urbanització digna». CiU va votar en contra del projecte de Sant Elies perquè no tenia les actes de les reunions ni els convenis signats ni tampoc tenia clar l'abast dels ajuts que donarà la Generalitat. El PP també s'hi va pronunciar en contra perquè no tenia clar de qui era la propietat de la parcel·la on hi ha l'ermita de Sant Elies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona