Infraestructures i serveis

Darrera fase de reforma dels Caputxins de Figueres

La rehabilitació es va iniciar fa nou anys impulsada inicialment per la subvenció de l’1% cultural de Fomento

L’auditori es va inaugurar l’any 2015 i el 2016 s’hi va instal·lar la grada retràctil

La rehabilitació de l’antic convent dels Caputxins de Figueres està arribant al tram final amb el començament de les obres de la quarta i darrera fase del procés de rehabilitació. Ara, els treballs se centren en tres punts: el primer, els accessos principals amb l’adequació del jardí i la rampa lateral que donen a l’entrada de l’edifici annex unit al del auditori pel pati rehabilitat amb la fase II. El segon és la rehabilitació de la façana de l’edifici situada al corriol dels Caputxins, on hi ha l’entrada que acull l’oficina del pla de barris, sales polivalents i altres serveis municipals. El tercer element és l’adequació de les instal·lacions interiors d’aquest edifici que acolliran pròximament els serveis de promoció econòmica de l’Ajuntament. El cost de les obres inicialment s’havia calculat en 779.386 euros, però finalment s’han adjudicat per 595.840 euros.

Els treballs d’aquesta última fase són també d’acabat d’exteriors. Així, està previst reformar tota l’àrea d’accés a la cara oest de l’edifici, aprofitant les escales i la rampa ja existents. Aquest espai s’unirà amb el carreró dels Caputxins i s’habilitarà l’accés amb una actuació de mínims per permetre el pas de les persones amb les condicions de seguretat necessàries entre les portes de l’est de l’edifici. Pel que fa a l’aspecte exterior, es reformaran les façanes del carrer Rec Arnau (oest de l’edifici de l’antic convent), del carreró dels Caputxins (àmbit sud de l’edifici) i est i nord de l’espai d’oficines. Es treballarà també per fer possible una connexió cap a la urbanització del sector Costa Brava, un sector ara mateix pendent d’urbanitzar. L’alcaldessa, Marta Felip, va explicar, a principi de l’any 2017, que estaven treballant en el pla d’usos dels Caputxins i que aquest hauria de preveure que l’espai encabís el futur conservatori de música. La tercera fase de rehabilitació es va acabar a principi del’any passat. Aquella reforma va servir per rehabilitar l’antic claustre, diversos despatxos i una sala polivalent a la primera planta.

El 2009, es va iniciar la rehabilitació d’aquest l’edifici, datat en el segle XVII, a través de l’1% cultural. Des d’aleshores i fins ara, s’hi han fet fins a tres actuacions diferenciades amb un import total de 4.084.472 euros. L’antic convent dels Caputxins és un edifici ple d’història que ha acollit nombrosos i diversos usos: va ser construït l’any 1756 després de l’expropiació de l’anterior convent que els frares caputxins tenien als terrenys on actualment es troba el castell de Sant Ferran quan el rei Ferran VII va decidir la construcció de la fortalesa al cim del turó. L’any 1836, el convent va ser abandonat obligatòriament pels religiosos a causa de la desamortització de Mendizábal, i l’any 1877, l’Ajuntament va demanar al Ministeri de Governació la cessió del convent per instal·lar-hi el tribunal de partit, la presó i la caserna de la Guàrdia Civil. Posteriorment, va ser destinat a diversos usos municipals, com ara magatzem de la brigada, dormitori de passavolants, parc de bombers i escola taller.

LA XIFRA

4,084
milions d’euros
és el cost que ha tingut fins ara la reforma de l’antic convent dels Caputxins.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona