Infraestructures i serveis

L’Ateneu Bar de Banyoles, a punt per a la reestrena

Després d’un any tancat, se sumarà als escenaris de la nova temporada

A la tardor, quan es reprengui l’activitat regular d’espectacles, Banyoles disposarà altre cop de l’Ateneu Bar, l’escenari més utilitzat a la ciutat de l’estany per a espectacles de petit format i que haurà estat tancat tot un any.

Amb la reobertura s’estrenaran les millores que l’Ajuntament hi ha fet per un import de 40.000 euros i que han inclòs, entre altres obres, l’ampliació de la cuina i la renovació del mobiliari i de les instal·lacions de l’aigua i de l’elèctrica. També s’ha canviat la porta que comunica directament el bar amb l’auditori, situat al mateix edifici.

Inicialment es va anunciar que les obres estarien enllestides abans de l’estiu, i fins i tot s’havia especulat que la reobertura es fes per Sant Jordi.

Canvis

El tancament del local va tenir lloc l’octubre de l’any passat. El juliol anterior, l’empresa subcontractada per la concessionària del local va plegar i va renunciar als dos anys de contracte que li quedaven. Aleshores, l’Ajuntament –propietari de l’edifici, situat a la plaça Major– va negociar una nova concessió, de nou amb Joventuts Musicals (JJMM) de Banyoles, l’entitat que porta la gestió de l’Auditori i l’Escola Municipal de Música. El servei de bar, però, l’encarregaran a una empresa externa. Les dues parts van acordar que, abans de reprendre-hi l’activitat, el consistori es faria càrrec de les esmentades obres de reforma.

Segons JJMM de Banyoles, el fet que el local hagi estat tancat tant de temps ha impedit al voltant de 30 actuacions, a part de projeccions de documentals. Sense oblidar el vessant de bar: era un establiment amb molta clientela fixa, entre la qual abundaven els alumnes i familiars de l’Escola Municipal de Música, que té les aules al mateix edifici.  “El canvi de subarrendatari –afirmen a JJMM de Banyoles– no suposarà alteracions en la idiosincràsia d’un equipament que va néixer l’any 2003. La reobertura de l’espai significarà el retorn, amb energia renovada, d’una programació musical i cultural de petit format engrescadora, oberta i pensada per a tota la ciutadania.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona