Tiana fa més segur el camí per accedir a la urbanització de la Virreina

Aquesta actuació és una «reivindicació històrica» per als prop de 300 veïns que viuen al barri

Els veïns de la urbanització de la Virreina de Tiana havien de passar una odissea per poder arribar fins al centre del poble. I és que fins ara els que agafaven el cotxe per anar fins al centre de Tiana havien de passar per un camí rural (camí del Mig d'Alella) que era força perillós. La via, que té prop d'1,2 quilòmetres de longitud, no estava asfaltada i era molt estreta, de manera que simultàniament només hi podia passar un vehicle. A més, el camí presentava molts desnivells, fet que més d'un cop havia provocat algun accident greu. Com a alternativa, els prop de 300 habitants de la urbanització havien de baixar fins a Montgat i des de l'N-II enfilar cap amunt fins a arribar al centre de Tiana.

Ara l'equip de govern (Gent i CiU) està acabant de millorar la seguretat a prop de dos terços del camí. Les principals obres consisteixen en l'asfaltatge de la via, així com l'ampliació perquè hi puguin circular dos vehicles simultàniament. A més, també s'hi han aixecat talussos de prop de 5 metres d'alçària per reforçar la seguretat dels vorals. En els dies vinents també està previst condicionar una part de la pista perquè pugui servir per passar-hi tant als vianants com als ciclistes. L'alcalde de Tiana, Emili Muñoz (Gent), va recordar que «aquestes millores són una vella reivindicació que s'arrossega des de fa anys», i va explicar que el cost dels treballs s'ha sufragat en part amb intercanvis de terreny i expropiacions pactades amb els pagesos de l'entorn. En aquest sentit, Muñoz va assegurar que els pagesos estan satisfets amb les millores efectuades al camí. L'alcalde es va mostrar confiat que els treballs d'aquest tram puguin estar llestos per Setmana Santa. D'altra banda, el regidor d'Urbanisme, Joan Pau Hernández (Gent), va explicar que les millores també se sufraguen gràcies al pacte que l'Ajuntament ha fet amb Aigües Ter-Llobregat, ja que amb l'eixamplament del camí també s'hi farà passar la canonada d'abastament d'aigua que substituirà l'aqüeducte que ve des de Cardedeu.

Una via verda

ll.a

Paral·lelament l'equip de govern ho vol aprofitar per donar un impuls al turisme de muntanya que passa per Tiana. I és que es vol crear una via verda que tingui el barri de la Virreina com a punt de partida per anar a fer excursions al Parc de la Serralada de Marina. En aquest sentit, es vol fer una ruta d'ús exclusiu per a ciclistes i excursionistes que enllaçarà el camí de Can Roca amb la Virreina, per poder iniciar a partir d'aquí excursions pel parc. Precisament, el local social de la urbanització s'ha reformat perquè a la primavera pugui esdevenir un punt d'informació del Parc de la Serralada de Marina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona