Montgat pagarà la reforma del poliesportiu i la millora del sanejament amb diners de l'Estat

El consistori demanarà prop de 900.000 euros per fer cinc actuacions al poble

En èpoques de pluja Montgat té especials maldecaps amb l'aigua que es concentra i baixa pel polígon industrial Les Bateries-Les Pedreres fins a anar a parar a la riera de Sant Jordi. Per això el govern municipal (PSC, ERC i ICV-EUiA) ha demanat a l'Estat per a aquest any, a través del fons estatal d'ocupació i sostenibilitat local (FEOSL), que inverteixi més de 230.000 euros per superar aquest problema. La solució serà ampliar el diàmetre del col·lector d'aigües pluvials i construir un tub de 150 metres per canalitzar l'aigua, tenir més capacitat hidràulica i evitar la degradació del terreny.

La segona gran inversió que s'espera que l'Estat faci a Montgat enguany serà la rehabilitació de la teulada del poliesportiu, així com algunes millores estructurals (més de 224.000 euros). Concretament, s'han d'ignifugar els elements metàl·lics de la coberta i s'hi ha de construir un suport perquè s'hi puguin desenvolupar activitats lúdiques com ara equilibrismes i espectacles de malabars. A més, també s'ha de canviar la tela impermeable de la coberta. La darrera gran actuació que s'ha demanat que faci l'Estat és la construcció d'un pas que uneixi l'estació de tren de Montgat amb l'aparcament proper per facilitar la mobilitat dels usuaris que accedeixen al ferrocarril. Per aquesta obra s'han pressupostat més de 190.000 euros. La petició montgatina a l'Estat es completa amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de la biblioteca (més de 160.000 euros) i la creació del centre de processament de dades de l'Ajuntament.

L'alcalde de Montgat, el socialista Jordi Ràmia, es va mostrar esperançat que l'Estat concedeixi aquestes inversions. Per Ràmia, el més important és poder solucionar els problemes que les pluges causen al polígon industrial. «No serviria de res haver urbanitzat la riera de Sant Jordi si no es canalitza bé l'aigua que arriba des de més amunt», hi va afegir. Per la seva banda, la regidora de Comunicació, Sanitat i Consum, Cristina Ares (PSC), va explicar que «la creació d'un centre de processament de dades únic servirà per millorar l'eficiència i reduir el cost anual de despeses informàtiques de l'Ajuntament». L'oposició (CiU i PP) va votar a favor de demanar aquestes inversions a l'Estat.

ELS PROJECTES

Millora de la xarxa de sanejament del sector Les Bateries-Les Pedreres
232.000 euros
Reforma i rehabilitació de la teulada del poliesportiu
224.034 euros
Construcció d'un pas des de l'aparcament de cotxes fins a l'estació de tren de Montgat
196.370 euros
Instal·lació de plaques fotovoltaiques de 19,8 kW a la coberta de la biblioteca
167.928 euros
Creació del centre de processament de dades de la casa consistorial
75.000 euros
TOTAL DE LA INVERSIÓ PREVISTA
895.334 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona