Infraestructures i serveis

Infraestructures

Foment activa el tram de l’A-7 entre la Móra i la Pobla

El ministeri ha sotmès a informació pública el projecte de perllongament de l’autovia, que servirà per descongestionar l’N-340

El pressupost estimat de les obres és de 58,7 milions d’euros

El Ministeri de Foment ha sotmès a informació pública el projecte de perllongament de l’autovia A-7 entre la Móra, al municipi de Tarragona, i la Pobla de Montornès. El projecte de traçat va ser aprovat provisionalment el 31 d’octubre, amb un pressupost estimat de les obres de 58,7 milions d’euros. L’actuació consistirà en la duplicació de l’actual carretera N-340 en un tram de més de cinc quilòmetres aprofitant la calçada i les estructures existents i millorant els sistema d’enllaços. D’aquesta manera es perllongarà l’autovia A-7 fins a realitzar la connexió amb l’AP-7 a Torredembarra, fer que alleugerirà “els problemes de congestió existents”, segons va dir Foment.

Els alcaldes del territori fa temps que reclamen solucions als problemes de congestió de la carretera N-340. En aquest tram, l’N-340 és actualment una carretera convencional amb dos carrils que serveix de connexió amb els municipis d’Altafulla i Torredembarra, urbanitzacions i accessos a platges que causen elevades intensitats de trànsit, principalment durant l’estiu, segons reconeix el ministeri.

Aquest fet, afegit a la transició de dos carrils per sentit de l’A-7 a un sol carril de l’N-340 a partir de la Móra, genera problemes de congestió en sentit Barcelona que no es resolen fins que, aproximadament sis quilòmetres al nord, els vehicles es desvien per accedir a l’enllaç de l’AP-7.

L’actuació preveu la construcció d’un nou tram de l’autovia A-7 entre l’enllaç de la Móra, al punt quilomètric 1.171 de l’N-340, i l’enllaç de Tarragona. El traçat discorre pels termes de quatre municipis, Tarragona, la Riera de Gaià, Altafulla i Torredembarra, i té 5,56 quilòmetres.

LA XIFRA

58,7
milions d’euros
és el pressupost estimat de les obres del nou tram de l’A-7 entre la Mora i la Pobla de Montornès.

Tres enllaços a la Móra, la Riera i Torredembarra

El nou traçat disposarà de tres enllaços: el de la urbanització de la Móra, el de la Riera de Gaià, que possibilitarà la connexió amb la carretera T-202, i el de Torredembarra, amb una glorieta elevada sobre la futura A-7, que connectarà amb Torredembarra a través de la T-214 i amb l’AP-7. “En aquest darrer enllaç hi ha unes intensitats de trànsit elevades, per la qual cosa s’amplia la seva capacitat per millorar la fluïdesa del trànsit”, va afirmar el Ministeri de Foment, ahir, en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona