El ple de Vilanova torna a rebutjar una altra pujada dels peatges per sobre de la mitjana catalana

L'Ajuntament dóna 3.000 euros per a Haití i promourà activitats solidàries

Les infraestructures van centrar dilluns un ple municipal breu, però que també va servir per aprovar la donació de 3.000 euros al Fons Català de Cooperació per ajudar als damnificats d'Haití, tot i que la regidora de Cooperació, Iolanda Sánchez, també va anunciar que s'obriria un compte corrent per recollir els donatius dels vilanovins i que es promourien activitats solidàries amb les víctimes del terratrèmol del Carib. Pel que fa als peatges, la moció presentada per CiU va aconseguir la unanimitat dels grups per rebutjar l'augment aplicat, que situa la tarifa de Vallcarca en 5,33 euros i la de Cubelles en 3,19 euros. I a més, l'Ajuntament es va comprometre a demanar al govern la gratuïtat dels trànsits intercomarcals i un replanteig de l'augment aplicat als peatges de la C-32, que és del 2,1% quan la mitjana catalana es troba en el 0,1%. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat, Xavier Carbonell, considera que «és de justícia» la demanda que fa la ciutat, perquè «no és raonat ni raonable l'increment». Però els membres del govern local van haver d'escoltar retrets de l'oposició per la posició dels seus partits a la Generalitat. Així, la CUP va recordar el compromís electoral dels partits del tripartit per la rebaixa i supressió d'alguns peatges, i el PP va «pregar» al govern local que pressionés els seus partits per evitar «una discriminació pràcticament sagnant» al territori.

En un sentit similar, els grups municipals es van posar d'acord per demanar a la Generalitat que estudiï mesures compensatòries per l'excessiu increment del preu dels bitllets d'enguany, que ha estat superior al 6%. Les mesures consistirien en la inclusió de les tres estacions de la comarca del Garraf (Vilanova i la Geltrú, Cubelles i Sitges) a la zona 3 de rodalies, en la qual ara només hi ha Sitges, i la inversió en la remodelació de l'estació, entre d'altres aspectes; i servirien com a compensació també per les molèsties provocades en els darrers temps als usuaris del servei. El grup de CiU va presentar una moció similar que preveia indemnitzar directament els usuaris amb viatges gratuïts quan s'incomplissin els horaris del servei, però la moció va decaure amb els vots contraris del govern i l'abstenció de la CUP.

El ple de Vilanova també va aprovar per unanimitat una moció de CiU sobre el fons estatal d'inversió local que es durà a terme enguany i que el principal grup de l'oposició vol que beneficiï més els interessos locals. Després d'una discussió sobre la legalitat de la mesura proposada, el govern va aprovar la moció per promoure la contractació d'empreses vilanovines en les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.