Comencen les obres de reforma de l'estació de tren de Montgat Nord

Fa pocs dies que han començat els treballs per remodelar l'estació de tren de Montgat Nord, la situada davant el barri de Monsolís. L'actuació, que suposa una inversió aproximada de 2,4 milions d'euros per part del Ministeri de Foment, és integral i consisteix a reformar i condicionar l'edifici actual de l'estació i de les andanes i la construcció d'un pas inferior per a vianants. D'aquesta manera, se suprimirà el pas a nivell actual per un espai sota la via al qual es podrà accedir per unes escales o per ascensors adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. D'altra banda, s'aixecarà un edifici de viatgers nou d'uns 200 metres quadrats i s'ha projectat alçar les andanes 20 centímetres i allargar-les fins a obtenir una longitud útil de 200 metres. Amb aquesta acció, es facilitarà als viatgers l'accés sense dificultats i amb seguretat als nous trens –el model Cívia– que Renfe incorpora de mica en mica a la seva flota de combois. A més, mentre s'adequa la instal·lació elèctrica de l'estació, es col·loquen marquesines per facilitar les esperes dels usuaris i s'adapta la senyalització a les noves normes de seguretat i qualitat, l'entorn de l'estació també serà objecte d'altres millores, com ara l'enderroc de l'actual escala d'accés a la platja –per fer-ne una de nova en un lloc proper– i la recol·locació de la parada d'autobús que hi ha a l'exterior de l'estació.

L'alcalde de la vila, Jordi Ràmia (PSC), s'ha mostrat molt satisfet per l'inici d'uns treballs que «fa força anys que esperàvem», tot i les millores que Adif va dur a terme a l'estació fa un any. «L'actuació reforçarà la mobilitat i el transport a la vila amb instal·lacions adequades als temps», assegurava Ràmia fa uns dies. El batlle montgatí també ha volgut respondre a algunes opinions que corren per la vila que exigeixen que el nom de l'estació es canviï i que sigui substituït pel de Monsolís. «Preferim que es continuï dient Montgat Nord, perquè és una manera de difondre el nom del poble», va dir Ràmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona