Infraestructures i serveis

aeroports

cues al prat

Risc de vaga a l’aeroport del Prat a partir de 4 d’agost

Els vigilants del control de seguretat de l’aeroport faran vaga si Aena no va a les reunions

Mentrestant realitzaran només els serveis que marca el reglament, fet que podria provocar noves cues a la infraestructura

Els vigilants de seguretat dels controls d’accés a l’aeroport del Prat mantindran la convocatòria de vaga indefinida prevista a partir del 4 d’agost si Aena no participa a les reunions per desbloquejar el conflicte. Segons han explicat fonts del comitè d’empresa a l’ACN, aquest dimarts la reunió que hi havia convocada a la seu del Departament de Treball finalment no s’ha celebrat perquè no hi havia cap representant d’Aena com reclamaven els empleats. Empresa i treballadors s’han emplaçat a una nova trobada el proper divendres a les 11 del matí i els treballadors reclamen que aquest cop sí que hi hagi presència d’Aena. Mentrestant, els vigilants seguiran fent només els serveis que marca el reglament, fet que podria provocar noves cues en els propers dies.

Els vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat denuncien que tenen menys efectius dels que consideren necessaris i reclamen millores en les seves condicions de feina. Asseguren que per manca de personal estan sotmesos a una càrrega de treball “insostenible” que els genera esgotament físic i psíquic. Per tot això, han convocat vaga indefinida tots els divendres, diumenges i dilluns de 5:30 a 6:30, de 10:30 a 11:30, de 16:30 a 17:30 i de 18:30 a 19:30.

Per la seva part, fonts d’Aena no han concretat si un representant del gestor aeroportuari assistirà a la del reunió del divendres. Les mateixes fonts han defensat que es tracta d’un “conflicte extern a Aena”, ja que és entre els empleats i l’empresa concessionària del servei, Eulen.

Tant aquest dilluns com aquest dimarts s’han registrat llargues cues als filtres de seguretat de l’aeroport. Els treballadors neguen estar fent una vaga encoberta i expliquen que simplement estan fent el que marca el seu conveni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona