Infraestructures i serveis

aeroports

cues al prat

A la matinada, han tornat les cues als controls de seguretat a l’aeroport

L’empresa de seguretat privada Eulen i els treballadors es reuniran amb la mediació de la Generalitat a les 11 hores per intentar resoldre el conflicte i demanaran la implicació directa d’Aena

La terminal T1 de l’Aeroport de Barcelona-el Prat ha suportat de matinada cues de més de 20 minuts en alguns moments, com per exemple al voltant de les 6.30 hores, si bé durant la resta del temps els passatgers han avançat de forma lenta però constant. Les cares llargues entre els passatgers, alguns dels quals han manifestat la seva por a perdre el vol, ha estat una constant, encara que no hi ha hagut cap incident destacable.

Aquestes cues se sumen a les de diumenge i dilluns, quan els treballadors de l’empresa concessionària del servei, Eulen, van situar en fins a dues hores, però que Aena va rebaixar a 43 minuts. Cal remarcar que aquestes complicacions s’estan produint en els controls de seguretat, que són els primers filtres que cal passar quan s’arriba a la terminal, i que no tenen res a veure amb els controls de passaports, que és on hi va haver cues abans de l’estiu per la posada en marxa de la nova normativa de seguretat antiterrorista.

Les complicacions actuals tenen el seu origen en el conflicte laboral que mantenen Eulen i els treballadors, ja que aquests últims atribueixen les cues a la falta de personal, ja que asseguren que en alguns punts en els quals hauria d’haver cinc efectius només hi ha dos o tres.

No obstant això, aquesta situació s’estaria produint des de fa temps i s’han disparat les alarmes sobre una possible vaga de zel, atès que no hi ha hagut cap volum extraordinari de vols o passatgers que justifiqui els incidents en aquest moment.

Els treballadors, de la seva banda, neguen aquesta màxima i sostenen que la diferència respecte a l’hivern és que ara no hi ha voluntaris per fer hores extres.

Fa uns dies, el Comitè de Vaga de l’empresa va anunciar la convocatòria d’aturades parcials de forma indefinida tots els divendres, diumenges i dilluns, a partir del pròxim 4 d’agost. Les parades seran d’una hora de durada per evitar un caos a l’aeroport barceloní, i tindran lloc de 05.30 a 06.30 hores, de 10.30 a 11.30 hores, de 16.30 a 17.30 i de 18.30 a 19.30 hores.

Els treballadors reclamen més personal perquè asseguren que en l’actualitat treballen “al 200 %”, en jornades maratonianes que poden arribar a les 16 hores, i sotmesos a alta pressió i estrès.

Aquest matí, empresa i plantilla es reuniran amb la mediació de la Generalitat a les 11 hores per intentar resoldre el conflicte i demanaran la implicació directa d’Aena, que es manté al marge perquè considera que es tracta d’un conflicte intern d’una empresa privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona