Infraestructures i serveis

infraestructures

protesta

Pressió de les patronals per les variants de Bracons

El gruix de les associacions econòmiques de banda i banda del túnel insisteixen en la urgència de construir les d’Olot i les Preses

Afirmen que els veïns afectats ja han pagat prou penitència

Un total de quinze patronals i associacions de comerç de les dues bandes del túnel de Bracons i algunes d’àmbit general han tornat a recordar al conseller de Territori, Josep Rull, la urgència que ell mateix va decretar de la construcció de les variants d’Olot i les Preses, i han lamentat la penitència que han de passar els seus veïns mentre aquestes infraestructures no es fan realitat. Es tracta dels Cercle Euram de la Garrotxa, d’Osona, de l’Empordà i del Ripollès, de la Unió Intersectorial d’Empresaris de la Garrotxa, de Pimec Patronat de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, de l’Institut Ignasi Vilallonga d’Economia i Empresa, l’Associació d’Empresaris de la Vall d’en Bas; la Federació d’Associacions de Veïns d’Olot, la Cambra de Comerç de Girona, l’Associació Joves Empresaris de la Garrotxa, l’Associació de Comerciants d’Olot, el Consell Empresarial d’Osona i la Unió Intersectorial d’Empresaris del Ripollès.

Aquestes entitats han presentat un segon manifest, un any després del primer, on tornen a reclamar amb urgència les dues variants i la materialització immediata de l’acord de mínims formalitzat per la Generalitat i els alcaldes d’Olot, les Preses i la Vall d’en Bas. En aquest sentit, van reclamar que es facin els estudis de traçat i d’impacte ambiental ja adjudicats i que el projecte constructiu de la variant de les Preses. Els signants també reclamen que el tram Besalú-Banyoles sigui d’alta capacitat i recorden que l’eix de Bracons ha de donar contingut al futur corredor mediterrani, canalitzant-hi tot el trànsit de les comarques d’interior. A més, conclouen que donaran suport a totes les reivindicacions del territoris afectats.

LA XIFRA

15
entitats
representatives del teixit econòmic i comercial majoritàriament de la Garrotxa i Osona signen el manifest.

Insisteixen en una variant desdoblada

Els representants de les entitats signants del manifest tornen a insistir en la necessitat que la variant de les Preses es faci desdoblada, contràriament a l’acord de mínims dels alcaldes amb la Generalitat, que aposten per un carril per sentit. També proposen avançar en la solució del tram de l’Hostal del Sol de la variant d’Olot amb el disseny d’un túnel o d’un fals túnel. I, finalment, demanen que estudiï la possibilitat d’executar les obres amb un finançament privat des del túnel de Bracons fins a l’AP-7.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona