Infraestructures i serveis

municipal

la unió del tramvia

El PDeCAT avisa que si recupera l’alcaldia aturarà la unió del tramvia per la Diagonal

La comissió municipal sobre la connexió del tramvia va arrencar ahir i de poc va servir que ho fes amb els tècnics desgranant i aclarint els dubtes dels grups polítics sobre l’estudi informatiu que l’ATM va presentar al juny , i que avala de manera rotunda la unió en superfície per la Diagonal com la millor opció. El PDeCAT, C’s i el PP van fer el sord als arguments tècnics i van reiterar els seus retrets al projecte. I els primers, a més, van advertir que, si la connexió tira endavant i el 2019 recuperen l’alcaldia, l’aturaran.

Els tres grups més crítics entenen que els estudis estan fets per avalar ad hoc un objectiu polític que BComú ja duia en el seu programa, i obvien que l’informe va ser encarregat per l’ATM, on l’Ajuntament és present però on la majoria la té la Generalitat. El representant dels exconvergents en la comissió, Jordi Martí, va recordar que l’alcaldessa, Ada Colau, s’havia compromès a no tirar la unió endavant sense “un ampli consens, que no és una majoria simple”, i va avançar que, si l’obra s’enceta i en les properes municipals canvien les majories al consistori, el seu grup farà “el que pugui per revertir la situació”.

El debat d’ahir es va iniciar amb una disputa sobre el nombre de sessions que ha de tenir la comissió. Se n’havien previst sis, però a petició d’ERC es va acordar afegir-ne una per analitzar l’impacte en tota l’àrea metropolitana. El PDeCat, C’s i el PP van demanar-ne més, però sense èxit. La següent sessió serà el 13 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona