Infraestructures i serveis

Infraestructures

Llum verd al nou túnel de la C-14, a Organyà

També s’aproven les obres a la C-12, a Alfés, i a la C-53 i C-26, a Tàrrega i Alfarràs

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de condicionament i millora de la carretera C-14, a Organyà, per un import de 35,4 milions d’euros. L’actuació inclou la construcció d’un nou túnel per evitar un tram del congost de Tres Ponts, a la vall del riu Segre, a l’Alt Urgell, i també l’eixamplament de la calçada als trams contigus. Està previst que les obres s’iniciïn a la tardor d’aquest any, amb un termini d’execució de 36 mesos. Segons Territori i Sostenibilitat, l’actuació permetrà “enfortir la cohesió territorial del país, millorar la permeabilitat amb l’Alt Pirineu i la seguretat d’aquesta carretera”.

L’actuació abasta un tram de prop de 3 quilòmetres, entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel existent del Montant del Tost, just abans de la intersecció amb la carretera LV-4001. La calçada s’ampliarà fins als 10 metres d’amplada, amb dos carrils, un per sentit, de 3,5 metres i vorals d’1,5 metres, per millorar la seguretat en tot aquest tram.

L’estructura principal de l’obra és un nou túnel d’1,3 quilòmetres de longitud, que es construirà per millorar el traçat de la carretera existent, i evitar el pas per un tram especialment sinuós del congost de Tres Ponts. La secció del túnel serà de 12,60 metres d’ample per 7,90 metres d’altura, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada.

El Departament de Territori també ha adjudicat les obres de millora de la seguretat viària i de l’accessibilitat a la carretera C-12 a l’altura d’Alfés (Segrià) per un import de 751.000 euros. Es preveu que els treballs, que consistiran en la formació de dues rotondes, comencin aquesta tardor i tinguin un termini de quatre mesos. La C-12 a Alfés registra un trànsit de 5.700 vehicles diaris.

De la mateixa manera, Territori també ha donat llum verd a l’adjudicació de les obres de millora del corredor que formen les carreteres C-53 i C-26 entre Tàrrega i Alfarràs.

Aquestes actuacions tenen com a objectiu afavorir la seguretat viària a vuit travesseres del recorregut, amb una inversió d’1,4 milions d’euros. Els treballs començaran a finals de l’estiu i s’allargaran per un període de set mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona