El pont de la plaça del Mercat de Ribes de Freser, tallat

El pont de la plaça del Mercat de Ribes de Freser s'ha tancat al trànsit rodat i només hi poden passar els vianants, a causa dels danys que s'han detectat a la seva estructura. El pont haurà d'estar tallat mentre durin els treballs per fer-lo transitable provisionalment als vianants. En concret, s'hi substituiran les cinc bigues de formigó que tenen patologies.

Per al trànsit de vehicles, però, quedarà tallat fins que no es construeixi la nova estructura, unes obres que no s'enllestiran fins d'aquí a un parell d'anys. Aquest pont està situat en un punt neuràlgic de la vila. Per aquesta estructura, hi passa tot el trànsit interior del poble, és a dir, el que prové de la travessera de l'eix pirinenc. A més, és un punt de sortida dels veïns que viuen al nucli antic i de part del trànsit que es dirigeix o torna de Queralbs o de la zona de la Saida.

Els danys a l'estructura del pont es van detectar arran de les obres de substitució del paviment de la plaça del Mercat veïna. Immediatament, es van aturar els treballs i s'hi va prohibir el pas de vehicles. Ara, l'Ajuntament de Ribes de Freser ha encarregat un estudi per avaluar l'abast dels danys, tot i que el que té clar és que ara cal reforçar l'estructura i més endavant construir un nou pont. Tot plegat fa preveure al govern local que no s'hi podrà tornar a passar amb vehicle fins d'aquí a dos anys.

El consistori també haurà de treballar per trobar el finançament dels 300.000 euros que aproximadament li calen per dur a terme aquesta actuació imprevista. L'Ajuntament de Ribes de Freser, a més, haurà de negociar amb l'Agència Catalana de l'Aigua el projecte del nou pont, perquè és una zona amb moltes avingudes. L'alcalde, Marc Prat (CiU), ha manifestat que, ara, aquesta obra passa a ser prioritària. Aquest pont fa una dècada que se sap que té problemes però no ha estat fins ara que s'han agreujat fins al punt d'haver-lo de tallar al trànsit. Es tracta d'un pont dels anys 40 del segle passat, molt característic per les baranes ornamentals de pedra que tenia i que ara ja han desaparegut. El pont dóna accés al popular passeig fluvial dedicat a Àngel Guimerà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona