Medi ambient

Creen uns punts de llum especials per a l’accés al volcà Montsacopa d’Olot

Tindran poca altura i emetran una llum ataronjada per respectar aquesta reserva del Parc Natural de la Garrotxa

També faran arribar serveis al cim

L’Ajuntament d’Olot ha aprovat els nous punts de llum que s’instal·laran al camí d’accés al volcà Montsacopa amb el vistiplau del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa –aquest volcà és una de les reserves naturals més destacades–. Es tracta d’uns punts de llums el disseny dels quals s’ha creat expressament, que s’integren a l’entorn, són molt arran del nivell del terra i emeten una il·luminació ataronjada per respectar la fauna de la zona i per evitar la contaminació lumínica. Aquest projecte ha estat presentat pel regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, en la reunió anual que l’Ajuntament i el parc natural convoquen per exposar el pla anual de millores en aquest volcà als veïns, hortolans i representants de les associacions de veïns i altres entitats de la zona. Vayreda ha remarcat que aquests nous punts de llum s’utilitzaran per il·luminar el nou vial que s’habilitarà entre el barri de Sant Miquel i el Morrot, i que es podran utilitzar en altres zones amb especial interès paisatgístic.

El mateix regidor ha informat que d’aquí a un parell de setmanes es començaran els treballs per dotar dels serveis de sanejament, aigua potable, electricitat i fibra òptica el nou equipament de restauració que s’està habilitant al fortí que hi ha al cim d’aquest volcà.

Com que les xarxes es faran passar pel camí d’accés al Montsacopa, s’aprofitarà per crear un punt d’abastament d’aigua dels horts que hi ha a la zona i eliminar així el bidons que utilitzen ara com a cisternes els hortolans. Tot plegat ho ha d’incloure un pla de reordenació dels horts que ara es redactarà. El desplegament dels serveis s’afronta amb la baixa de les obres del bar restaurant i amb una subvenció de Cultura.

A part, Estanis Vayreda ha informat que se substituirà el piló que s’acciona manualment i que barra el pas als vehicles just a la cruïlla amb el carrer Gredera per un d’automàtic amb control remot des de les instal·lacions de la policia municipal.

A més, ha recordat que s’estan duent a terme els treballs d’eliminació de dues torres elèctriques i d’un transformador al sector de la gredera del cementiri. I, finalment, ha donat detalls del programa aprovat d’activitats de diverses entitats per al cim del volcà Montsacopa.

LA XIFRA

5
anys
fa que l’Ajuntament d’Olot actua de forma planificada en la millora del volcà Montsacopa.

LA FRASE

Estem valorant el Montsacopa, perquè és un espai central del qual ningú no ha tingut gaire cura
Estanis Vayreda
Regidor de promoció econòmica

LA XIFRA

2
administracions
són les que tenen competències sobre el volcà, tot i que els recursos provenen de la local.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia