Infraestructures i serveis

Infraestructures

La travessera de l'N-420 a Gandesa és la més mal valorada segons el RACC

Un informe analitza 21 vies urbanes catalanes i conclou que la de la capital de la Terra Alta és un perill

L'alcalde reitera la necessitat de construir la variant

La travessera urbana de Gandesa, de les carreteres N-420 i C-43, és la més mal valorada de tot el país, segons un estudi elaborat pel RACC que analitza 21 vies urbanes. Amb només 26,5 punts sobre 100, la via de Gandesa presenta greus mancances en tots els factors analitzats. Així, l'auditoria detecta voreres de dimensions reduïdes i una mala disposició i il·luminació dels passos de vianants, a més de la manca de facilitats per a la circulació de bicicletes. Pel que fa a la seguretat viària, falten rotondes o semàfors a les entrades al nucli; a més, la travessera té pocs elements moderadors de la velocitat i els que hi ha són poc efectius.

L'anàlisi de l'adequació urbana de la travessera de Gandesa també revela poca presència d'elements de mobiliari urbà i arbrat, així com un nivell d'impacte acústic moderat. La puntuació de la via també ha quedat penalitzada per la intensitat del trànsit de vehicles pesants, amb més de 500 vehicles al dia. En aquest sentit, l'estudi del RACC conclou que la travessera de l'N-420 i la C-43 a la capital de la Terra Alta és un cas d'“urgència”, ja que representa un perill continuat per als residents.

Per la seua banda, l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha reiterat la necessitat de construir la variant de l'N-420, un projecte que fa vint anys que es va anunciar però que actualment no té cap calendari d'execució. Luz es reunirà pròximament amb el conseller de Territori per conèixer el projecte constructiu de la variant de la C-43 i l'accés al polígon industrial, que la Generalitat està redactant.

Pel que fa les propostes de millora del RACC, consisteixen a fer disminuir la velocitat fins a 30 quilòmetres per hora al centre urbà, reduir l'amplada dels carrils de circulació per incloure un carril bici, construir rotondes a l'entrada de la capital de la Terra Alta i fer una variant que evite el pas dels vehicles pesants.

LA XIFRA

26,5
punts
sobre 100 és la puntuació que ha obtingut la travessera urbana de l'N-420 a Gandesa.

Altafulla té la més valorada en el rànquing

La travessera de l'antiga N-340 a Altafulla, l'ara anomenada avinguda Marquès de Tamarit, ha aconseguit el primer lloc en el rànquing del RACC amb un total de 78 punts. L'Ajuntament va celebrar ahir els resultats i va destacar la seva vinculació amb les obres de millora que s'han fet en els darrers anys en aquesta avinguda. Els treballs, de fet, van ser molt polèmics pel gran nombre de passos elevats que s'hi van instal·lar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia