Medi ambient

Un port i dues platges més amb bandera blava al Maresme

Pineda recupera la distinció de qualitat i ho fa per partida doble, dividint el mateix tram que va perdre el guardó el 2015

CN Arenys, que gestiona el port esportiu, aconsegueix el nomenament per primer cop

La qualitat i l'aposta pel ambient a les platges del Maresme s'estenen i reben el reconeixement internacional un cop més. Ahir la Fundació d'Educació Ambiental, amb la col·laboració de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), va donar a conèixer els municipis que han obtingut bandera blava tant a les platges com als ports esportius del litoral de la comarca. En total, deu platges i quatre ports han aconseguit el distintiu, dues platges i un port més que el 2015. En concret, es tracta de les zones de bany de l'Astillero i Malgrat Centre, de Malgrat de Mar; els Pescadors i la Riera, de Pineda de Mar; Garbí, de Calella; Canet, de Canet de Mar; els Tres Micos, de Caldes d'Estrac, Les Barques de Sant Pol de Mar i Ocata i el Masnou, del Masnou.

En el cas de Pineda, que el 2015 va perdre la bandera blava perquè deixava accedir els gossos a la sorra durant l'estiu en horari restringit de bon matí, és la primera vegada que obté dues distincions per separat, malgrat que el tram de platja que presentava és el mateix pel qual ja havia obtingut el reconeixement.

Pel que fa a equipaments esportius, repeteixen CN El Balís –de Sant Andreu de Llavaneres–, el Consorci Port de Mataró, Port Masnou i, per primera vegada, el CN Arenys de Mar. El president de l'entitat, Carles Ubach, va celebrar ahir la “bona notícia” tant pel fet que era la primera vegada que l'ens aspirava a la distinció com perquè s'ha valorat la feina feta amb els infants per sensibilitzar-los sobre el medi ambient. “Tots els anys passen pel club prop de dos mil infants als quals també els ensenyem a respectar i a promoure els valors de la natura”, va destacar.

Calella es queda per segon any consecutiu sense la segona bandera blava a la platja Gran perquè permet la circulació de cotxes. El regidor de l'àrea de Serveis Públics, Albert Torrent (CiU), va explicar que havien tornat a presentar la candidatura pensant que els criteris d'adjudicació podien haver canviat, però després d'aquesta segona negativa no ho tornaran a fer.

Fins a 36 punts d'informació turística nous

El Consell Comarcal del Maresme, amb el suport de la Diputació, està impartint un curset de formació a establiments del sector de serveis (com ara comerços, restaurants i allotjaments) per convertir-los en nous punts d'informació turística. Fins a 36 espais de 14 municipis de la comarca s'han interessat a prendre-hi part amb l'objectiu de facilitar als visitants un millor assessorament i una atenció més completa durant la seva estada de vacances. L'objectiu bàsic és poder oferir la informació més àmplia per descobrir la gran oferta d'activitats i serveis de què disposa la comarca. Segons dades del Consell Comarcal, el Maresme, exceptuant Barcelona ciutat, és la comarca amb més activitat turística de la demarcació, tant per l'oferta d'allotjament com pel nombre de viatgers que hi fan estada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona