Medi ambient

La gossera de Badalona estrena mesures per evitar robatoris d'animals

S'han invertit 127.000 euros en la posada al dia de les instal·lacions

Hi ha noves càmeres, però encara no disposa de vigilància presencial nocturna

El Centre Comarcal d'Atenció d'Animals de Companyia del Barcelonès (CCAAC) ha fet millores per posar al dia les instal·lacions que inclouen un reforç de les mesures de seguretat al centre, que l'estiu passat va ser objecte de diversos robatoris de gossos. El Consell Comarcal del Barcelonès, responsable de la gestió de la gossera, ha invertit 127.000 euros en unes reformes que també han inclòs l'increment de la salubritat del centre i el benestar dels animals acollits, tal com expliquen els seus responsables.

En matèria de seguretat del recinte, s'ha reforçat la tanca perimetral metàl·lica del centre i s'hi ha afegit més altura; s'ha reforçat també la porta principal d'entrada de l'edifici i els accessos del conjunt de les instal·lacions; s'han instal·lat setze càmeres per a la captació d'imatges a l'interior i exterior del recinte, i setze focus d'il·luminació per infraroig. A més, s'ha posat un sistema de detecció perimetral per cable sensor en el contorn. Totes les càmeres de vigilància estan connectades a un sistema centralitzat d'alarmes que es connecta a una central receptora de l'empresa responsable de seguretat. Allà es custodien les claus d'accés al centre per poder entrar-hi amb els cossos de seguretat en els casos en què es detecti un intent d'accés no autoritzat.

Des del Consell Comarcal del Barcelonès han confirmat que aquest sistema de seguretat es reforçarà pròximament amb un servei presencial nocturn a les instal·lacions. De moment només hi ha hagut vigilància nocturna puntual durant l'estiu i les vacances de Nadal, per prevenir i dissuadir possibles intents d'accedir al centre.

Nucli zoològic

El CCAAC ha aconseguit la declaració com a nucli zoològic després de sotmetre's a les inspeccions necessàries. Un cop obtinguda aquesta certificació, el Consell Comarcal ha decidit donar un nou impuls al programa de voluntaris i té previst començar una campanya en col·laboració amb els ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. Durant el 2014, a la gossera, hi van entrar 352 animals i en van sortir 271, entre adopcions i recuperacions.

LA XIFRA

16
càmeres de vigilància
connectades a la central d'una empresa de seguretat s'han instal·lat a la gossera.

Protestes i vetlles nocturnes

Les millores anunciades no han aconseguit silenciar les protestes dels integrants del grup Vigilancia Solidaria, que des de l'estiu fan guàrdia cada nit a les portes de la gossera perquè, segons diuen, la instal·lació no té prou vigilància per evitar el robatori d'animals, que després s'utilitzen en baralles il·legals. Una trentena de persones es van concentrar la setmana passada davant la seu del Consell Comarcal per denunciar el que qualifiquen de “mala gestió” de la gossera i exigir la destitució de la gerent, Anna Maria Morata. El grup ha aconseguit recollir més de 2.500 signatures per reclamar que hi hagi vigilància nocturna a l'equipament i que es millori la qualitat de vida dels animals del centre. “Hi ha gossos malalts que no reben les atencions que necessiten”, assegura la portaveu del grup, Andrea Prada. El grup tornarà a protestar el 5 d'abril al matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona