Medi ambient

Cemex redueix un 30% les emissions de CO2 a la fàbrica d'Alcanar

El 2008 va invertir 4 milions d'euros en millores mediambientals en aquesta planta

El director general de Cemex, Joaquín Estrada, va presentar ahir la memòria de sostenibilitat de l'empresa, que durant el 2008 va destinar un 27% de les seues inversions a la millora ambiental. En aquest sentit, durant el darrer exercici va invertir 4 milions d'euros a la fàbrica de ciment d'Alcanar, on fins ara s'utilitza la biomassa com a combustible alternatiu al cóc de petroli. Un combustible alternatiu que li ha permès un estalvi d'emissions de CO2 de gairebé 13.000 tones. Pel que fa als avantatges d'utilitzar combustibles alternatius, el director general de Cemex va destacar la reducció del consum de combustibles fòssils, la disminució de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i el descens del volum de materials dipositats als abocadors.

A més de l'ús de biomassa com a combustible, Cemex provarà a Alcanar un altre combustible produït a partir de residus sòlids urbans. Un projecte que ja ha posat en marxa a la planta d'Alacant i per al qual ara ha aconseguit el permís del Departament de Medi Ambient per provar-lo a la fàbrica d'Alcanar. Així, aquest juliol, en un dels tres forns de la cimentera s'usarà l'Enerfuel, provinent d'una planta de tractament de residus de Constantí. La quantitat màxima autoritzada del combustible derivat de residus sòlids urbans és de 30.000 tones i Cemex el provarà amb la substitució d'un 15%, un 30% i un 45% del cóc de petroli. Les restes de residus que es faran servir són plàstics, paper, roba i fusta.

95 milions de tones de ciment anuals

La multinacional Cemex és la primera empresa productora de formigó del món, amb presència en més d'una cinquantena de països i relacions comercials amb un centenar. Cemex té una capacitat de producció de 95,6 milions de tones de ciment anuals i disposa de 64 fàbriques de ciment, 2.228 plantes de formigó, 493 pedreres d'àrids, 253 terminals de distribució terrestre i 88 de marítimes. Pel que fa a la producció de formigó de l'empresa, és de 77 milions de metres cúbics anuals, mentre que la d'àrids arriba als 242 milions de tones. A les plantes que té a l'Estat es produeixen 9 milions de tones de clínquer anuals, 11,4 milions de tones de ciment i 5,2 milions de metres cúbics de formigó.

Tot i la crisi de la construcció, Cemex no planteja cap acomiadament a la planta d'Alcanar, on té 190 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona