Medi ambient

baix llobregat

Volen més zones de protecció d'aus al delta del Llobregat

Ecologistes i l'Ajuntament de Gavà reclamen a l'Estat i a la Generalitat que tramiti l'ampliació de les àrees ZEPA

Els grups ecologistes agrupats en la plataforma SOS Delta del Llobregat i l'Ajuntament de Gavà estan d'acord en la necessitat d'ampliar les Zones d'Especial Protecció d'Aus (ZEPA) de l'entorn deltaic, i per aquest motiu demanen a l'Estat i a la Generalitat que facin els tràmits necessaris per fer-ho possible. Els ecologistes volen que les ZEPA s'adaptin a la nova delimitació de les àrees importants per als ocells que defineix la Societat Espanyola d'Ornitologia, que serveix de base científica per a la limitació de les ZEPA. La societat considera que s'hauria de passar de les 950 hectàrees protegides actualment fins a les 3.500. El nou mapa actualitza el que es va redactar el 1992, ja que des de llavors el delta ha viscut canvis substancials, com l'ampliació del port i l'aeroport. Els ecologistes reclamen que es protegeixi especialment la gavina corsa, que a Catalunya només nidifica als deltes de l'Ebre i el Llobregat.

El consistori gavanenc fa seva aquesta petició i reclama, a més, que la Generalitat i l'Estat “s'oposin a qualsevol projecte que impliqui la destrucció o reducció, en tot o en part, de les actuals ZEPA delimitades al delta”. El grup municipal de CiU, però, al·lega que primer caldria esperar el desenllaç de les negociacions amb Sheldon Adelson sobre la possible ubicació del complex Eurovegas a la zona. Els ecologistes demanen als consistoris del Prat, Sant Boi i Viladecans que se sumin a la reclamació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona