Medi ambient

energia

Els promotors de la planta de biomassa de Corçà la volen tenir a punt el 2013

Asseguren que ja tenen contractada un 70% de la fusta que els cal

Ahir van presentar el projecte en un acte públic davant de propietaris forestals

Els promotors de la planta de biomassa de Corçà van presentar ahir el projecte en un acte públic a la pista polivalent, on van assistir veïns i propietaris forestals. Ho va fer Jaume Sués –soci fundador de l'empresa promotora del projecte, Sudsues–, acompanyat d'altres membres de l'empresa i també de representants del sector forestal. La planta ja té el vistiplau de l'Ajuntament, la llicència ambiental i els terrenys, que seran en la zona industrial del costat de la nau de la Bugaderia de l'Empordà, a qui subministrarien el calor resultant del procés de crema de la fusta. Sués va explicar que serà una planta de 2 megawatts per a la qual necessitaran 15.500 tones de biomassa cada any, durant els vint anys que preveuen que pot funcionar. Per això, necessiten disposar de la biomassa d'unes 3.500 hectàrees, que en alguns punts seran conreus intensius, i per ara ja han contractat el 70% de tot aquest espai. A més, per fer-ho, volen completar el 30% que els resta amb acords amb petits propietaris: “quan ho tinguem tot cobert, tirarem endavant el projecte, i ens agradaria tenir la planta en marxa durant el 2013”, va dir Sués. Les preguntes dels assistents es van referir sobretot a les condicions del contracte, al tipus de fusta que els cal i el preu que es pagaria. En total, es preveu una inversió de 6,5 milions a Corçà i, si funciona, l'empresa vol tirar endavant tres plantes més a les comarques gironines.

LA FRASE

Ja tenim el permís per Corçà, i si funciona farem tres plantes més a les comarques gironines
Jaume Sués
soci fundador de sudsues

LA XIFRA

3.000
hectàrees de bosc
són les que els promotors necessiten per aconseguir les 15.500 tones de fusta per la planta.

Compatible amb les altres plantes

Sués també defensa que el projecte és compatible amb les altres plantes que s'han projectat a la zona: “no hi ha competència en aquest camp, perquè hi ha biomassa per tots i, si els projectes són bons, en podem viure tots.” Actualment també s'ha projectat una planta de biomassa amb estella forestal a Cassà, i una per a restes de fruiters a Albons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.