El projecte de preservació de l'alguer de Mataró, premiat per la Generalitat

El projecte d'estudi i preservació de l'alguer de Mataró ha estat guardonat amb la Placa de la Pesca Catalana, dins dels premis de reconeixement del sector pesquer català que atorga la Generalitat. L'estudi de l'alguer de Mataró va començar l'any 1997 i ara mateix és un dels més ben conservats del litoral de Catalunya. Les praderies de les algues de posidònia, amb fulles que poden superar el metre de longitud, es troben molt ben conservades a prop de la costa. Els estudis que s'han fet durant els últims anys han permès fer una cartografia de les plantes per fixar amb detall la seva ubicació i el seu estat. Les algues s'estenen en una superfície de 730 hectàrees des de la desembocadura de la riera d'Argentona fins a la de Llavaneres i se les sotmet a un control continuat per garantir-ne la preservació. L'any 2006 va ser inclosa dins la xarxa europea Natura 2000.

En aquest projecte hi participen l'Escola del Mar de Badalona, la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques de Mataró (SPAS), la regidoria de Ciutat Sostenible de l'Ajuntament de Mataró, el Centre d'Immersió Blaumar de Mataró, la secció de ciències del Museu de Mataró i la Confraria de Pescadors de Mataró i disposa de l'assessorament científic del Departament d'Ecologia de la Universitat de Barcelona. Segons l'acord de govern d'ahir que va donar llum verd al guardó, el projecte de l'alguer mereix també el premi «per donar a conèixer l'estat d'aquesta comunitat i el seu funcionament en l'àmbit ecològic, i generar un corrent de participació per part del voluntariat ambiental i les institucions».

D'altra banda, en els mateixos premis de reconeixement del sector pesquer també ha estat guardonat un maresmenc: Josep, un pescador del tremall jubilat. Ha estat durant 25 anys vicepresident primer de la Confraria de Pescadors de Mataró. La Generalitat li reconeix el treball que va dur a terme per millorar les instal·lacions de la llotja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona