Medi ambient

montgat

Reparen els danys causats pel temporal de neu a la platja cinc mesos després

El Ministeri de Medi Ambient ha reforçat l'escullera i ha arreglat els accessos i el mobiliari de la platja

A més, ha regenerat de sorra la part nord

El Ministeri de Medi Ambient finalment ha posat fil a l'agulla i ha reparat els danys que diversos temporals, sobretot el de neu de fa cinc mesos, van causar al vessant nord de la platja de Montgat, el que limita amb la platja del Masnou. I és que, el mes de març passat, la mala mar va destruir una de les rampes d'accés a la platja i es va emportar una gran quantitat de sorra, la qual cosa va provocar la inutilització de les escales de fusta per accedir a la platja.

Ara, durant aquest mes d'agost, l'Estat s'ha encarregat de reparar aquestes destrosses –amb la reconstrucció de la rampa d'accés a la platja i la dutxa que havien quedat malmeses– i, de passada, ha reforçat uns 220 metres d'escullera perquè aquesta pugui aguantar millor les envestides de l'onatge quan hi hagi temporals forts. A més, el Ministeri de Medi Ambient també s'ha fet càrrec de l'abocament d'uns 100.000 metres cúbics de sorra per regenerar la part nord de la platja de Montgat, que després dels temporals tenia unes mides molt reduïdes.

Petició abans de l'estiu

Es dóna la circumstància que l'Ajuntament de Montgat ja havia sol·licitat a l'Estat, el mes d'abril passat –just trenta dies després de les nevades i les llevantades–, que reparés les destrosses de la platja provocades pel mal temps, però llavors el consistori no va obtenir cap resposta de Madrid. L'Ajuntament va fer la petició per veure si l'Estat podia reparar els danys abans de l'estiu per poder començar amb garanties la temporada de platges, però no ha estat fins aquest mes d'agost que aquestes obres s'han materialitzat, amb un pressupost previst pel ministeri de prop d'1 milió d'euros.

Per la seva banda, la regidora de Comunicació, Cristina Ares (PSC), es va mostrar satisfeta perquè finalment els treballs de reparació s'han portat a terme. “Ha valgut la pena esperar, tot i que no s'hagi pogut fer abans de l'inici de la temporada alta de platges”, va explicar Ares, que no va dubtar a afirmar que “obres necessàries com ara aquesta val més que es facin tard que mai”. En aquest sentit, la regidora va dir que està d'acord amb les actuacions que s'han portat a terme “perquè la zona ha quedat arreglada”. Precisament, Ares es va mostrar convençuda que les actuacions fetes “serviran ja per a la propera temporada”.

LA XIFRA

220
metres
d'escullera s'han reforçat durant les obres fetes a la platja de Montgat per reparar les destrosses

LA XIFRA

100.000
metres cúbics
de sorra ha aportat el Ministeri de Medi Ambient per regenerar la part de la platja més afectada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.